Kupio kucu da promatra kako se ruši

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kane Cunningham platio je kucu, koja je prije dvije godine vrijedila 160.000 funti, kreditnom karticom, jer joj je cijena pala na svega 3000 funti.

Kuca u Scarboroughu (Yorks) nalazi se svega par metara od ruba zemljanog odrona koji se opako približava i mogla bi pasti u more svaki cas.

Cunningham, koji je voditelj BA katedre za umjetnost na Yorkshire Coast College's Westwood kampusu, planira opremiti kucu kamerama kako bi snimio posljednji zalazak sunca prije nego kuca padne u more.

''To bi se moglo desiti za tri dana, tri mjeseca, a možda i danas. Sve ovisi o vremenu. Želim dobiti maksimum iz nje prije nego nestane'', rekao je.

Cunningham je vec bio u kuci kako bi je obojio, a pozvao je i druge da se ukljuce u njegovu akciju. ''Osnovna poanta ovog rada je ljudski jad, ali želimo iz tog izvuci nešto pozitivno i kreativno.''

Cunningham, koji je poznat po slikama pejzaža, tvrdi da ova kuca ima jedan od najboljih pogleda u kraju. Planira spojiti seriju slika, fotografija i videosnimki koji ce biti izloženi u galeriji Scarborough Art u listopadu 2010. godine.


Podijeli: Facebook Twiter