Kupili zatvor i preuredili ga u hotel

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U hotelu Alcatraz koji se nalazi u zapadnom predjelu njemackog grada Kaiserslauterna, gosti koji noc žele provesti iza rešetaka za to ce iskustvo iskeširati 52 eura, što je približno 388 kuna.

Ne radi se o zgradi koja naizgled svojim gostima može pružiti sav luksuz ili najudobniji nocni san, a to je zbog toga što je hotel Alcatraz nekoc zaista bio zatvor. Dva su odvjetnika otkupila ovu zgradu u zapadnom predjelu njemackog grada Kaiserslauterna i preuredili je u jedan od najzanimljivijih europskih hotela.

Od soba koje zbilja izgledaju kao celije, do hotelskog bara kojeg okružuju zatvorske rešetke, vlasnici Alcatraza bili su odlucni u namjeri da sacuvaju iskonski duh i ugodaj zgrade. "Napravili smo pustolovni hotel s jedinstvenim ambijentom, sacuvali smo originalni zatvorski ugodaj", kazao je suvlasnik hotela Andreas Kisch.



Baš kao u zatvoru, u spavacim sobama, odnosno celijama, nalaze se toaleti, pa se može postaviti pitanje kakvi bi ljudi izdvojili 70 dolara, odnosno 52 eura ili 388 kuna da bi spavali odmah pored zahodske školjke?

"Naša ciljna grupa su tipicni gosti hotela koji su u potrazi za klasicno modernom sobom, ali imamo i goste koji žele provesti noc u celiji i osjetiti kako je to biti u zatvoru. Ako žele, takvim osobama dajemo pidžame na zatvorske prugice na kojima je ušiveno baš njihovo ime", objasnio je suvlasnik Alcatraza, Andreas Kisch.

Iako su na prozorima celija i dalje postavljene rešetke, jednom kada posjetitelji u potpunosti iskuse sve cari hotela Alcatraz, iz njega mogu izici kad god to požele.


Podijeli: Facebook Twiter