Kupelwieser na Brijunima, a Iustitia u Poreču

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Kupelwieser na Brijunima, a Iustitia u Poreču. Dvije su to interaktivne predstave koje ovoga tjedna, dvije večeri zaredom, priprema ekipa Istra Inspirita. U srijedu na redu je prva izvedba za javnost ovogodišnje premijere Istra Inspirita - "Kupelwieser na Brijunima", koja će se igrati svake srijede tijekom srpnja i kolovoza, s polaskom broda iz Fažane u 20 sati.

Šetajući Inspirit, kako su ga nazvali, režirala je Petra Blašković u suradnji s NP Brijuni. Višejezična je to inscenacija dolaska vizionara Paula Kupelwiesera na malarične brijunske otoke koje pretvara u mondeno ljetovalište i lječilište. Glume Petra Blašković, Elena Orlić, Šandor Slacki, Denis Brižić, Nenad Pavlović, Katja Rabar, mladi glumci iz Osijeka Vanja Jovanović, Ivan Pokupić, Antonio Jakupčević i Dominik Karakašić te Miroslav i Sedina Cerovac, uz akademske glazbenike - violončelisticu Mariabertu Blašković, flautistice Samantu Stell i Natašu Dragun te tenora Zvonimira Ivanovića.

Dan kasnije, u četvrtak, također od 20 sati, u doživljaju "Iustitia" članovi Društva prijatelja Giostre, njih 40-ak, rastrčat će se porečkim ulicama u uzbudljivoj potrazi za lopovom koji je ukrao blago iz porečke bazilike. Doživljaj je režirala Nina Kleflin, u suradnji sa Zavičajnim muzejom Poreštine, a oživljava svu raskoš baroknog Poreča. Posjetitelje provede kroz starogradsku jezgru, palaču Sinčić i Zavičajni muzej Poreštine, a završe na večeri u hotelu Palazzo.

Istra Inspirit, zajednički projekt Županije, Turističke zajednice Istre i Istarske razvojne turističke agencije, posjetiteljima nudi jedinstveno putovanje kroz vrijeme već treću godinu zaredom, uz vrhunske glumce i scenografiju te iznenađenja za publiku. Više informacija nudi njihova web stranica (www.istrainspirit.hr), a odazivaju se i na e-mail [email protected] i telefon (0)52 351 481. (D. PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter