Kupci cekaju nižu cijenu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na natjecaj Trgovackog suda za prodaju nekadašnje upravne zgrade Mirne trgovine, jednog od brojnih društava nastalih iz nekadašnjeg ribarskog kombinata Mirna, nije se javio ni jedan zainteresirani investitor.

Javna dražba u sjedištu Trgovackog suda u Pazinu stoga se nije ni održala. Stecajni sudac ce se vjerojatno odluciti za novi, šesti natjecaj za prodaju zgrade, ali se prije toga mora dogovoriti s najvecim vjerovnikom - OTP bankom.

Nekadašnja uprava Mirne trgovine je u naravi stambena zgrada s tri etaže, stotinjak metara udaljena od mora. Ima gotovo 280 kvadrata korisne površine i dvorište, za što je na petom natjecaju traženo 1,9 milijuna kuna. Buduci da se zgrada i dvorište oglašavaju kao zasebna cestice, kvadrat zgrade je ponuden za nešto manje od 900 eura.

Zbog atraktivnosti zgrade i blizine mora ta bi cijena u neka druga vremena bila prihvatljiva, ali je u sadašnjoj krizi s nekretninama izgleda još uvijek previsoka.

Stecajna upraviteljica Mirne trgovine Ljiljana Blagojevic rekla nam je da je za kupnju zgrade u Vijencu brace Lorenzetto bilo zainteresiranih, ali se kasnije ni jedan nije pojavio na dražbi. Vjerojatno cekaju novu, u kojoj ce pocetna cijena biti spuštena za desetak posto.


Podijeli: Facebook Twiter