Kupalište Stoja uskoro bez koncesionara?

Ne ispuni li uvjete Matika će izgubiti koncesiju na kupalištu
Ne ispuni li uvjete Matika će izgubiti koncesiju na kupalištu

Pripreme za ovogodišnju turističku sezonu u punom su jeku pa tako i u Autokampu Stoja koji svoja vrata otvara 11. travnja. Unutar kampa u tijeku su grubi građevinski radovi, srušena je naime, stara recepcija na ulazu, a uređuju se i saniraju ostali čvrsti objekti. Prema riječima glavnog izvršnog direktora Arenaturista Igora Štokovića, radi se redovnom održavanju kampa i objekata, kao i prije svake turističke sezone.

- U tijeku je redovno održavanje prije početka turističke sezone. Nema nikakvih novosti, osim što će se stara recepcija na ulazu zamijeniti novim objektom, rekao nam je Štoković.

Na pitanje što je s objektom koji se nalazi u "srcu" kampa, preko puta velikog marketa, Štoković kaže da se ondje također radi o održavanju, odnosno uređenju i sanaciji čvrstih objekata te da nijedan od njih nije pod konzervatorskom zaštitom.

Tik do kampa Stoja nalazi se istoimeno gradsko kupalište unutar kojeg, pak, za razliku od kampa, nema nikakvih radova. Štoviše, kao i godinama dosad, kupalište zjapi prazno i neuređeno usprkos činjenici da je kupalište u listopadu 2012. godine dano u koncesiju tvrtki Orijentir, odnosno poznatom sportašu Filipu Matiki. Sudeći prema trenutnom stanju na kupalištu, ni ove godine kupalište neće dočekati potrebno osvježenje.

Iz Grada Pule doznajemo da je koncesionaru upućen dopis kojim ga podsjećaju da je odlukom o koncesiji određeno da je ovlaštenik koncesije dužan izvršiti sve zahvate u prostoru koji je obuhvaćen koncesijom, sukladno Detaljnom planu uređenja "Kupalište Stoja" te je u tu svrhu dužan ishodovati lokacijske dozvole i druga odobrenja za gradnju.

S obzirom na rok, koji Matiki ističe najkasnije početkom travnja, vjerojatno je da će i za drugo gradsko kupalište biti poništena namjera o davanju koncesije, kao što je to učinjeno za Valkane. (N. SOFTIĆ; snimio M. MIJOŠEK)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter