Kupači u moru kod Valkana našli odbačeno streljivo

Ilustracija (M. SARDELIN)
Ilustracija (M. SARDELIN)

U moru na potezu od stare klaonice (kod Zelenike) do kupališta Valkane u Puli u utorak između 13 i 18 sati kupači su pronašli više kutija s ukupno 247 komada streljiva te jedan upaljač za ručnu bombu. O svojem su pronalasku neeksplodiranih eksplozivnih sredstava Puljani su obavijestili policiju, a streljivo i upaljač preuzeli su djelatnici Protueksplozijskog odjela PU istarske.

Istarska policija izvijestila je da je u utorak zaprimila četiri dojave o pronalasku neeksplodiranih eksplozivnih sredstava. Prva je stigla oko 13 sati od Puljanina koji je roneći kod kupališta Valkane uz obalu uočio veću količinu streljiva i opasnih sredstava na morskom dnu te je izvadio kutiju s 15 komada streljiva koje je predao policiji. Preostala sredstva iz mora će izvaditi djelatnici Protueksplozijskog odjela (PEZ). Već u 17 sati policija je zaprimila još jednu dojavu, ovoga puta od Puljanina koji je iz mora kod stare klaonice roneći uočio pa sam izvadio kartonske kutije s 54 komada streljiva i također ih predao djelatnicima PEZ-a.

Sat vremena kasnije ponovno uz obalu na Valkanama jedan je kupač pronašao 121 komad streljiva i upaljač ručne bombe te ih izvadio iz mora obavijestio o tome policiju i predao svoj opasni "ulov". Otprilike u isto vrijeme, kod stare je klaonice, četvrti Puljanin pronašao kutiju s više komada streljiva. I on je sam izvadio streljivo iz mora i predao ga policiji koja pak upozorava građane da se ubuduće ne upuštaju u samostalno uklanjanje sumnjivih predmeta iz mora ili sa drugih površina.

O svakom pronalasku predmeta koji bi mogli biti opasni potrebno je obavijestiti policiju, a da bi se izbjegle nesreće, njihovo uklanjanje obavit će djelatnici Protueksplozijskog odjela. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter