Kupači hvale novu plažu na Hidrobazi


Umjesto strojeva i radnika, na javnoj gradskoj plaži na Hidrobazi odnedavno je moguće vidjeti prve kupače koji uživaju u suncu, moru i novouređenoj plaži. Pri kraju je prva od sedam faza uređenja ovdašnjeg kupališta, čije je kompletiranje najavljivano do početka turističke sezone, a koriste ga u prvom redu Štinjanci i ovdašnji turisti te mještani iz okolice, od Valbandona i Fažane do Vodnjana.

- Znam da će cjelovito uređenje u fazama potrajati nekoliko godina, ali ja sam već sad zadovoljan! Ovo je stoput bolje od prijašnjeg neuglednog stanja i zaslužuje svaku pohvalu. Novi ulazi u more i šljunak su odlično rješenje, a za djecu je tu stvarno super. Već sad dolazi dosta ljudi i vidi se da im je lijepo. Jedino što nedostaje je hlad. Shvaćam da zbog terena to nije bilo moguće riješiti stablima, pa će se trebati snaći sa suncobranima - ispričao nam je Štinjanac Goran Matošević i napomenuo da tijekom ljeta očekuje velike gužve, što zbog novog izgleda kupališta, što zbog njegove dostupnosti i mogućnosti parkiranja tik do mora.

Šljunčanom obalom neumorno su trčkarali maleni Aleksandar (6) i Sara (4,5) koje je na kupanje dovela mama Jovana Šimić.

- Iz Pule smo i već smo ranije dolazili ovdje, kao i na neke druge plaže, a Hidrobaza će odsad biti naš stalni izbor. Za mališane je ovako uređeno kupalište savršeno. Igraju se, slobodno trče uokolo i sami mogu ući u more. Bilo bi lijepo da uvedu i neke dodatne sadržaje kao, primjerice, ležaljke sa suncobranima - rekla nam je Jovana i dodala da bi na sličan način trebalo urediti veliku većinu pulskih plaža. (Kristina FLEGAR, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANO IZDANJU 3. LIPNJA


Podijeli: Facebook Twiter