Kupace vrebaju zaštitari

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Citatelj koji se obratio našoj redakciji ispricao nam je da je doživio neugodno iskustvo kad se želio okupati na plaži koja se nalazi s desne strane duž autokampa Stoja.

"Ograda odvaja autokamp i plažu, koja je pomorsko dobro, ali na jednom mjestu je preblizu moru pa se ne može proci osim kroz kamp, a zaštitari na tom mjestu ne puštaju gradane unutra. Nakon 150 metara hodanja stigao sam do dijela ograde koji je postavljen uz liticu pa se ne može prolaziti izvan kampa jer prolaz nije širok niti pola metra", kaže on. Stoga je, želeci doci do plaže, s društvom morao uci u kamp, no na ulazu ih je docekao zaštitar koji je poceo trcati za njima.

"Rekao nam je da stanemo, ali sam mu rekao da nam ne može ništa. Prijetio nam je da ce zvati voditeljicu kampa Sonju Brocca i interventnu policiju i da ce nas izbaciti iz kampa, ali nije jer smo išli preko parcele koja je pomorsko dobro", ispricao nam je. Dodao je da se u kamp ne može uci ni s druge strane jer se tamo još nalazi ruzinava ograda koja odvaja gradsko kupalište i autokamp.

"Naravno, policija nije došla jer nema ovlasti, a ni zaštitar nema ovlasti tako se ponašati jer je to šikaniranje. Zašto se ograda nalazi niti pola metra od mora kad to nije parcela kampa, nego pomorsko dobro koje obuhvaca udaljenost šest metara od obale? Zašto kao Puležan ne mogu prolaziti onuda kao da je druga država", pita naš citatelj. Dodaje da se ulaz u autokamp Stoju naplacuje, za razliku od primjerice kampa Medulin gdje je ulaz slobodan i nema nikakvih problema kod ulaska. "Nije mi problem pješaciti po stijenama, cak mi je gušt. Ali, zbog malog prostora na jednom dijelu covjek je primoran uci u kamp gdje se ulaz naplacuje, a zaštitari tamo vrebaju i napadaju ljude. Nije u redu da tako napadaju kupace", zakljucio je.

Hoce li se i kada premjestiti ograda s desne strane kampa koja se nalazi na pomorskom dobru te ukloniti ona koja omeduje kamp i kupalište kao i informaciju o ovom slucaju u više navrata smo pokušali saznati u autokampu Stoja. No, buduci da se tamo nitko od nadležnih nije oglasio vec gotovo tjedan dana, ostali smo bez odgovora.


Podijeli: Facebook Twiter