Kup: Rijeka u polufinalu s Istrom 1961

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Rijeke plasirali su se u polufinale Kupa Hrvatske boljim izvođenjem jedanaesteraca (4:2) u Gradskom vrtu protiv Osijeka. U regularnom dijelu uzvratne utakmice četvrtfinala Osijek je slavio s 1:0, a kako su Riječani istim rezultatom dobili prvu utakmicu na Kantridi, polufinalist Kupa je odlučen udarcima s bijele točke.

Riječani su sretno prošli među četiri najbolje momčadi u Kupu, nisu iskoristili brojne prilike u regularnom dijelu, dok su Osječani zabili u 54. minuti kada je napadač Dugandžić natrčao na odbijenu loptu i svladao riječkog vratara Vargića.

Odmah se pristupilo izvođenju jedanaesteraca, u kojima su za Riječane zabili Krstanović, Brezovac, Kramarić i Lešković, a promašio Moises; za Osječane su pogodili Vitaić i Dugandžić, udarac Škorića je obranio Vargić, a Perošević je pogodio gredu.

Riječani će u polufinalu igrati s pulskom Istrom 1961.

Ranije danas nogometaši zagrebačkog Dinama pobijedili su u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa u Koprivnici Slaven Belupo s 2:0 i praktički osigurali finale. Samo četiri dana nakon prvenstvene pobjede od čak 6:1 u Koprivnici, Dinamo je opet svladao Slaven Belupo, ovaj puta s 2:0.

Domaćini su bili bolji u prvom dijelu, no posustali su u drugom dijelu, kada je prvo u 55. minuti Zvonko Pamić iz slobodnog udarca s 18 metara pogodio za 0:1, a u 72. minuti je Marcelo Brozović povećao na 0:2 nakon odbijene lopte prilikom udarca Alena Halilovića.

U 80. minuti je isključen igrač Slavena Pranjić. Uzvratni dvoboj polufinala igra se 26. ožujka u Zagrebu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter