Kup RH u rukometu: Bobić zaustavio Porečane

Oproštaj od Kupa - Marijo Galijot (M. MIJOŠEK/arhiva)
Oproštaj od Kupa - Marijo Galijot (M. MIJOŠEK/arhiva)

Rukometaši Poreča više ne stanuju u Kupu Hrvatske. Danas su na gostovanju u Ivanić Gradu poraženi od domaćeg Ivanića u susretu osmine finala.

Tako su porečki rukometaši upisali dva poraza s ukupno dva gola razlike u zadnja dva nastupa. U nedjelju su u prvenstvu neočekivano posrnuli (27:28) na gostovanju u Velikoj Gorici pravdajući se, između ostalog, upravo današnjom obavezom u osmini finala Kupa. Nažalost, stigao je novi poraz, ovoga puta protiv lidera Prve lige koji će najvjerojatnije iduće sezone zaigrati u elitnom natjecanju.

Bodreni sjajnim navijanjem brojne publike domaći su rukometaši bolje otvorili susret i bili u minimalnoj prednosti do sredine prvog poluvremena. Tada su konačno "zagrijali motore" i Porečani i prvo nadoknadili zaostatak, a potom poveli s, pokazalo se kasnije, najviših četiri gola prednosti, 12:8.

No, domaćini su odbili izvjesiti bijelu zastavu i već do poluvremena serijom 5:1 došli su do minimalnog zaostatka, čime su poslali jasnu poruku premijerligašu što može očekivati u drugih 30 minuta.

Na krilima završnice prvog dijela igrači Ivanića predvođeni Bobićem i Lukačecom poveli su s tri gola razlike i time natjerali Porečane da ulože dodatni napor ne bi li se vratili u igru. To je igračima trenera Saše Ilića i uspjelo u samoj završnici, u koju su ušli s vodstvom 28:27. No, bio im je to i posljednji gol na utakmici.

Domaćini su izjednačili, a potom su se Porečani obranili igrajući s igračem manje, osvojili loptu, ali je odmah u kontri krivim dodavanjem i izgubili.

Potom su suci isključili još jednog porečkog igrača, što je iskoristio najbolji igrač domaćih Bobić, koji je pet sekundi prije kraja postigao gol koji je domaće promovirao u četvrtfinale.

Porečki su rukometaši tako morali čestitati domaćinu na zasluženoj pobjedi i kući se vratili s neočekivanim porazom, uzroke kojega se može potražiti u nespremnosti Mataije, koji se tek priključio suigračima, i Galijota koji je nastupio bolestan, ali i lošijoj formi dijela igrača, budući da u porečkom klubu formu tempiraju za Ligu za prvaka.

Domaćin koji je nedavno slavio u prvoligaškom derbiju protiv KTC-a znalački je iskoristio lošiji dan Porečana i nastavio pobjednički niz pred svojim navijačima, gdje ne znaju za poraz već tri sezone.

Susret osmine finala Kupa Hrvatske. Dvorana Žeravine. Ivanić - Poreč 29:28 (13:14). Gledatelja: 400. Suci: Vanja i Vedran Banović (Požega).

IVANIĆ: Janeš, Kilih, Pehar 1, Sertić 2, Vlahek, Bobić 10, Markić 1, Bilandžić, Lukačec 5, Zrakić 1, Rončević, Glumac 2, Magdić 2, Kolak 2, Veraja 3.

POREČ: Cvitković, Ćosić, Mataija 1 Topić 1, Perhat 1, Thoss 2, Prelac, Marko, Petrić, Gudić 2, Sinožić, Rađaković 7, Buvinić 10, Galijot 4.

Sedmerci: Ivanić 5 (5), Poreč 4 (4). Isključenja: Ivanić 2, Poreč 8 minuta. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter