Kup Krešimir Ćosić: Zadrani su favoriti protiv Stoje

Ante Valentinčić sa svojim igračima (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)
Ante Valentinčić sa svojim igračima (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Sutra će se u dvorani na Stoji, s početkom u 17 sati, odigrati susret pretkola Kupa "Krešimir Ćosić" između Stoje i Sonik Puntamike. Gosti iz Zadra su papirnati favorit pred ogled koji pobjedniku donosi ulazak u osminu finala Kupa i dvoboj s jednim od nižerangiranih A-1 ligaša. Tome u prilog govori njihov "minuli rad", kao i činjenica da se nakon sedam odigranih kola u A-2 ligi - jug nalaze na čelu ljestvice sa stopostotnim učinkom. Za razliku od Zadrana, košarkaši Stoje su u sezonu u A-2 ligi - zapad krenuli s dva poraza, nakon čega su ostvarili tri pobjede u nizu.

- Košarka u Dalmaciji i košarka u našoj regiji je "dan i noć" i sigurno je da nas danas očekuje utakmica potpuno drugačija od svih koje smo igrali ove sezone - rekao je Ante Valentinčić, trener Stoje koji je imao priliku pogledati snimku jednog od nedavnih susreta današnjih suparnika.

Ono što najviše muči košarkaše Stoje tijekom ove sezone, ozljede, i danas će krojiti sastav momčadi. Uz već duže vrijeme odsutne Daska, Tumpića, Brezničkog i Elbla, žuti bi danas mogli biti i bez Ceranje, dok zbog fakultetskih obaveza neće biti Maljića.

- Ceranja je jako upitan za današnji nastup. Ozlijedio je zglob kad je na treningu doskočio Pušiću na nogu i to još uvijek ne izgleda dobro. Kako nam je Ceranja potreban u nastavku sezone više nego danas, sigurno je da s njim nećemo riskirati pod svaku cijenu - istaknuo je Valentinčić. - Gostima prepuštamo ulogu favorita, što ne znači da danas nećemo ići na pobjedu, zaključio je trener Stoje. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter