Kup Kralja: Barcelona posljednji polufinalist

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon Real Madrida, Seville i Atletico Madrida plasman u polufinale španjolskog nogometnog Kupa Kralja izborila je i Barcelona nakon što je u uzvratnom susretu četvrtfinala bila bolja od Malage 4:2. Prva utakmica između Barcelone i Malage igrana na Camp Nou završila je bez pobjednika (2:2).

Sinoć su golove za Barcelonu zabili Pedro, Gerard Pique, Andres Iniesta i Lionel Messi. Malaga je dva puta izjednačavala.

Povela je Barcelona pogotkom Pedra u devetoj minuti, a Malaga je pogotkom Joesa Manuela Pinta izjednačila tri minute kasnije. Pique je doveo Barcelonu opet u vodstvo u 49. minuti, da bi Roque Santa Cruz još jednom doveo Malagu do izjednačenja u 68. minuti. No, Barcelona je započela konačno odvajanje pogotkom Inieste u 76. minuti, a Messi je zaključio rezultat deset minuta prije kraja.

Barcelona će u polufinalu igrati protiv Real Madrida, a prva utakmica je na rasporedu 30. siječnja na stadionu Santiago Bernabeu. Uzvrat je 27. veljače. U drugom polufinalnom susretu sastaju Atletico Madrid i Sevilla. Prve utakmica je u Madridu 30. siječnja, a uzvrat je u Sevilli 27. veljače. Finale je 18. svibnja.

Rezultati: Malaga - Barcelona 2:4 (prva utakmica 2:2), Real Betis - Atletico Madrid 1:1 (prva utakmica 0:2); Valencia - Real Madrid 1:1 (prva utakmica 0:2), Sevilla - Real Zaragoza 4:0 (prva utakmica 0:0). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter