Kup K. Ćosić za Istru: Stoji gradski derbi i Kup

Lovro Bulešić poentira preko Endija Mohorovića (D. ŠTIFANIĆ)
Lovro Bulešić poentira preko Endija Mohorovića (D. ŠTIFANIĆ)

Finale Kupa Krešimira Ćosića za Istarsku županiju: Pula 1981 – Stoja 76:86. Dvorana SC Mirna. Gledatelja: 150. Suci: Hadžić i Đuraki (oba Pula).

PULA 1981: Radunić 22 (3-5), Perdija 3, Antić, Mohorović 2 (2-2), P. Grašo 5, Travica 2, A. Grašo 14 (4-6), Sablić, Adrović, Mlinarić 2, Rakić 26 (1-2), Puh.

STOJA: Antolović 6, Bulešić 7 (1-2), Mezulić 8 (2-2), Dasko 14, Ivanković 12 (2-5), Kordiš 27 (5-8), Tumpić 12, Drobnjak, Pajković, Valić.

Tri poena: Pula 1981 6/30 (Rakić 3, Radunić, Perdija, P, Grašo), Stoja 8/16 (Tumpić 4, Dasko 2, Antolović 2).

Košarkaši Stoje pobjednici su finala Kupa Krešimira Ćosića za Istarsku županiju nakon što su jučer u gradskom derbiju odigranom u Pattinaggiu svladali Pulu 1981 86:76. Bila je to više nego zaslužena pobjeda gostiju sa Stoje koja je mogla biti izražena i većom razlikom, jer su u svim segmentima igre potpuno nadigrali blijede i nervozne domaćine. Košarkaši Pule 1981 utakmicu su odigrali po principu "tko ne pukne tricu, magarac". Nema tko se nije oprobao iza linije 6,75 metara, od bekova do centara, čak se i Matej Radunić potpuno nelogično izvlačio iz reketa umjesto da u njemu "caruje". Nedostajalo je samo da i trener Škrlec opali poneku tricu s klupe i tako zaokruži cijelu priču. S druge strane, u redovima Stoje točno se znalo tko je zadužen za što. Tumpić i Dasko su se brinuli za dalekometnu artiljeriju, Kordiš se "zavlačio" u reket, Bulešič "krao" lopte, a Ivanković se pod košem borio s protivničkim visokim igračima i uz tako složenu startnu petorku gostujuća prednost rasla je iz minute u minutu.

Prvu četvrtinu obilježila je momčadska igra Stoje kao plod čega su se svi starteri upisali u strijelce, a zabio je i "rezervist", slavljenik Dalibor Mezulić kojem su prije početka utakmice prigodnim poklonima jedan i drugi klub čestitali 40. rođendan. S druge strane, u uvodnih devet minuta igre domaćin je imao samo dvojicu strijelaca, Radunića i Antu Grašu, pa je za njih "puna šaka brade" bio rezultat 19:21 kojim je okončana prva dionica igre.

S obzirom na prikazanu igru, bilo je samo pitanje vremena kad će se gosti početi odljepljivati i to se dogodilo u drugoj četvrtini. "Vrući" Tumpić pogodio je tri trice u nizu, odveo goste na "plus 12" (25:37 - 15') i pobjednik se već mogao nazrijeti. Na "veliki odmor" otišlo se pri rezultatu 32:49, a po povratku na parket gosti su odigrali svoju jedinu lošu minutu na jučerašnjem susretu. Kao da su se uspavali u svlačionici tijekom pauze, košarkaši Stoje dopustili su Rakiću da im se u 59 sekundi igre triput lagano uvuče pod obruč, položi i smanji na 38:49 te domaćinu probudi nadu u mogući preokret.

Da se ta nada pokaže varljivom pobrinuo se Kordiš, najbolji strijelac susreta koji je trgnuo suigrače i na njegovim krilima Stoja je treću dionicu susreta zaključila s "plus 20" (50:70). Pustio je trener Korošec svoju prvu violinu u igri još pet minuta u posljednjoj četvrtini, a kad je Kordiš jednu kontru zaključio efektnim zakucavanjem i odveo goste na "plus 21" (69:80), posjeo ga je pored sebe uz zasluženi pljesak gledatelja predvođenih Barakerima sa Stoje. Tu i nekoliko narednih izmjena u gostujućim redovima iskoristili su košarkaši Pule 1981da na kraju upišu "pristojan" poraz. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter