Kup Istre za rukometaše: Umag - Buzet 31:30

Teo Stapar (M. MIJOŠEK)
Teo Stapar (M. MIJOŠEK)

Umažani su osvojili deveti pokal pobjednika županijskog kupa iako se to na početku susreta nije dalo naslutiti. Gosti su poveli 4:0 u šestoj minuti, a onda su domaćini počeli sustizati taj zaostatak i u 15. minuti stigli do izjednačenja (6:6).

U sedam sljedećih minuta se igralo "gol za gol" (9:9), a onda su Buzećani serijom pogodaka Ivice Gudića ostvarili prednost od tri gola koju su zadržali do odlaska na odmor.

U prvih pet minuta nastavka domaća momčad je uspjela smanjiti minus na samo jedan gol (17:18), da bi suparnici iznova otišli na plus dva u 38. minuti (21:19).

Slijedi još nekoliko izjednačenja, a potom i prvo vodstvo "plavo-žutih" poslije pogodaka Lovrića, Matoševića i raspoloženog Tomislava Bošnjaka.

Sredinom drugog poluvremena Umažani su ostvarili prednost od tri gola (25:22) koju su održavali sve do 55. minute, a samo dvije minute kasnije imali su čak i plus pet (31:26). U tri posljednje minute gosti su četiri puta zatresli mrežu zapaženog vratara Burnića, koji je u 12 minuta imao sedam obrana, dok njegovi suigrači nisu uspjeli s druge strane svladati jednog od ponajboljih pojedinaca u gostujućim redovima Aleksa Jovića.

I takav rasplet je bio dovoljan da Umažani uzmu pobjednički pehar koji je primio kapetan Teo Stapar od predsjednika Rukometnog saveza Istarske županije Darka Požarića.

Finale Kupa Istre za rukometaše: Umag - Buzet 31:30 (13:16). Školska sportska dvorana. Gledatelja 500. Suci: Kamba i Zepčan (oba Umag).

UMAG: Milinković (5+1), Modrušan (4+0), Burnić (7+0), M. Matošević, Ravnić, Lovrić 6, Bošnjak 8, Stapar 9, T. Matošević 2, Pahanić 6 (2), Marić, Beliga.

BUZET: Jović (13+0), Pavletić (1+0), Šverko 1, Prodan, Radnić 5, Gašpar, Ljubotina 1, M. Vukelić 3 (1), Pobrić, Kozina, Gudić 7, Vrkljan 3, Galijot 7.

Sedmerci: Umag 3 (2), Buzet 2 (1). Isključenja: Umag 6, Buzet 8 minuta. (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter