Kup Istre: Rovinj - Umag 23:33

Ivan Lovrić, Umag (M. MIJOŠEK)
Ivan Lovrić, Umag (M. MIJOŠEK)

Kup Istre: Rovinj - Umag 23:33 (10:12) Dvorana Valbruna. Gledatelja: 250. Suci: Vladimir Grubor, Adi Žepčan (oba Umag).

ROVINJ: Orbanić, Jajčević 3, Relić, Jahutka 2, Isanović, Jagić 4, Tuljak, Vrdoljak 1, Krajnović 8 (3), Đukanović 2, Serafin, Poropat, Dobrila, Popović 3, Badurina, Čabran.

UMAG: Milinković, Ravnić, Radža, Lovrić 8, Bošnjak 1, Jerković 3, Stapar 5, Modrušan, Pahanić 9 (2), Burnić, Merhar 6, Jotić 1.

Sedmerci: Rovinj 3 (3), Umag 2 (2).

Isključenja: Rovinj 6 (crveni karton Jagić 56'), Umag 4 minute.

Poslije dosta uzbudljive i izjednačene igre finale Kupa Istre pripalo je premijerligašu iz Umaga koji je u Valbruni svladao ambicioznog domaćeg drugoligaša. Tako je Kup Istre u obje konkurencije otišao u Umag pošto su već ranije Umažanke u finalu žeskog natjecanja bile uspješnije od Arene.

Počelo je vrlo čvrstom igrom u obrani na obje strane koja je iznjedrila izjednačeno prvo poluvrijeme. Poveli su Rovinjci golom Jagića 7:6 u 16. minuti, ali je šest minta kasnije Jerković izjednačio na 9:9, a potom je Merhar omogućio gostujućim igračim ada na odmor ipak otiđu s dva gola prednosti

Svoju kvalitetu premijerligaš iz Umaga okrunio je sredinom nastavka kad je pogotkom Pahanića poveo 18:13 nakon čega je golman Burnić "izludio" domaće pucače nizom odličnih obrana. U 52. minuti je na semaforu svjetlilo 20:27 što je bio znak za početak veselja u gostujućim redovima. Jedinu tamnu mrlju na ovaj susret bacili su umaški suci koji nisu bili na visini zadatka. Na kraju susreta dopredsjednica RSIŽ Ingrid Sau predala je gostima pehar za osvojeni kup Istre, a domaćinu plaketu za drugo mjesto. (I. RADETIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter