Kup: Istra 1961 - Zadar 1:0


Riješili su se pulski igrači svoje "crne mačke". Nakon šest bezuspješnih pokušaja danas su konačno svladali Zadrane, prvi put od 2. travnja 2011. godine, i to golom Tomislava Havojića, čime su okrunili svoju daleko bolju igru u ovom, prvom susretu četvrtfinala Kupa Hrvatske.

Na uzvrat za sedam dana u Zadar tako momčad trenera Igora Pamića odlazi s prednošću od 1:0. Rezultat nije pravi pokazatelj onoga što je ne pretjerano brojna publika danas vidjela na "Drosini", jer je Istra 1961 mogla i uvjerljivije slaviti, ali pobjeda bez primljenog gola kakvu su "zeleno-žuti" priželjkivali je i ostvarena.

Niske temperature u suradnji s burom i radnim danom rezultirale su slabijom posjetom publike. Prvi od tri uzastopna, a jedini pulski, ogled Istre 1961 i Zadra pratilo je tek oko 1.000 najzagriženijih ljubitelja nogometa i pulskog prvoligaša. No, manja posjeta nije rezultirala i slabijom podrškom, štoviše, i sa sjevera i sa zapada igračima je stizala glasna podrška.

Trener "zeleno-žutih" na travnjak je poslao prilično neočekivan sastav u kojem nije bilo mjesta za standardne Čaglja i Batarela. Umjesto prvog na stoperu je zaigrao Graf, dok je ulogu drugog u veznoj liniji preuzeo Obšivač zaigravši u paru s Blagojevićem. Budući da Zadrani igraju s dva napadača, Pamić je u obrani igrao u 3-5-2 rasporedu. (R CAR, snimio D. MEMEDOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter