Kup: Istra 1961 nakon 11-eraca svladala Zagreb

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istra 1961 je u Kranjčevićevoj ulici svladala Zagreb 4:3 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što u 120 minuta igre nije bilo pogodaka.

Iako su prije susreta stizale obostrane najave o pohodu na četvrtfinale, važni prvenstveni susreti koji predstoje objema momčadima očito su bitno utjecali na pristup igrača. A kad se na terenu nađu 22 pojedinca od kojih nijedan nije maksimalno koncentriran na događanja na travnjaku, rezultat ne može biti ništa drugo do prave nogometne uspavanke.

U takvim bi uvjetima bolja opcija bila da su oba trenera na teren poslala rezervne postave, gdje bi igrači željni igre pokazali barem dozu zalaganja i borbenosti, čime bi malobrojni gledatelji imali iole dobar razlog dolaska na stadion u Kranjčevićevoj ulici. Ovako su svjedočili ekstremno nezanimljivom i letargičnom susretu, klasičnom primjeru onih utakmica koje spadaju u kategoriju za što skoriji zaborav. I više od toga...

Otvaranje utakmice nije dalo naslutiti takav razvoj događaja, jer već je u 3. minuti Zagreb zaprijetio opasnim udarcima Labinjana Valentina Stepčića. Bilo je to, doduše, sve što su ''pjesnici'' otpjevali u prvoj dionici, prepustivši loptu i sredinu terena gostima iz Pule. A gosti su, naime, odgovorili istom mjerom - jalovo i prilično bezopasno. Svi pokušaji proizašli iz dominacije ''zeleno-žutih'', svodeći se uglavnom na individualne prodore Joa, Križmana i Radonjića, završavali su uspješnim reakcijama Zagrebovih braniča. Tek se u dva navrata vratar ''bijelih'' našao u opasnosti, oba puta nakon prodora po lijevoj strani. Prvo je u 16. minuti Jo ukrao loptu Musi, sjurio se u kazneni prostor, ali tek zagrijao domaćeg čuvara mreže, dok se u sličnoj situaciji našao i Križman minutu prije odlaska na odmor, upravo na asistenciju Joa, no lopta je umjesto prema okviru gola otišla prema korner zastavici.

Iako se činilo da nastavak ne može biti manje sadržajan, on je to svakako bio. Uz sveprisutnu nezainteresiranost počeo se javljati i umor, pa su tako izleti prema kaznenim prostorima postali još rjeđi. Gostujući trener pritom nije obavio nijednu izmjenu, čuvajući ih za produžetke, dok je Igor Pamić, kao i protiv Slaven Belupa, pokušao trgnuti momčad uvođenjem Miličevića, i kasnije Batelića, ali učinak je ovoga puta izostao. Istra je i dalje držala kakvu-takvu inicijativu, ali sve što je mirisalo na opasnost bili su pojedini prekidi ili ubačaji s krila, poput onog Franjićevog iz 74. minute kojeg je Križman glavom poslao tik iznad grede. I bila je to praktički jedina ozbiljnija situacija pred oba gola u cijelom drugom poluvremenu.

Utakmica osmine finale Kupa Hrvatske. Zagreb - Istra 1961 3:4 - 11m (0:0). Stadion NK Zagreb. Gledatelja 250. Sudac Igor Križarić (Čakovec). Pomoćnici: Pataki (Đakovo) i Fejer (Bjelovar). Jedanaesterci: Boban - vratnica, 0:1 Križman, 1:1 Štiglec, Radonjić - pored gola, 2:1 Kovačić 2:1, 2:2 Obšivač, 3:2 Bevab, 3:3 Woon, Musa - Prskalo brani, 3:4 Franjić. Žuti kartoni: Barišić, Jurendić, Kolinger (Zagreb), Woon, Miličević, Radonjić (Istra 1961).

ZAGREB: Herceg, Matić, Jurendić (od 97. Filipović), Bevab, Barišić, Krovinović (od 117. Štiglec), Kolinger, Stepčić (od 120. Kovačić), Musa, Handžić, Boban.

ISTRA 1961: Prskalo, Čagalj, Obšivač, Budicin, Blagojević (od 91. Babić), Batarelo (od 83. Batelić), Križman, Woon, Radonjić, Franjić, Jo (od 58. Miličević). (D. RAMIĆ KOVAČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter