Kup: Istra 1961 i Dinamo u borbi za polufinale

U četvrtfinalu će zaigrati Istra 1961 i Dinamo (M. ANGELINI)
U četvrtfinalu će zaigrati Istra 1961 i Dinamo (M. ANGELINI)

Nogometaši Istre 1961 u četvrtfinalu Kupa Hrvatske igrat će s Dinamom. Prvi susret igrat će se 11. veljače na "Drosini", odmah nakon utakmice prvog proljetnog kola, a uzvrat 4. ožujka na Maksimiru. Četvrtfinalni ogled Istre 1961 i Dinama u oba je tabora inicirao potrebu za komičarskim izričajem.

- Priželjkivali smo ovakav ždrijeb. Vjerujem da je svima jasno da smo favoriti protiv Dinama. Naravno, šalim se. Dat ćemo sve od sebe da pokušamo iznenaditi najjaču momčad u Hrvatskoj - ispalio je Neven Šprajcer, savjetnk Mihaila Ščeglova.

Uz napomenu da su Puljani suparnik koji jamči spektakl, tehnički direktor Dinama Davor Bukovina prihvatio je Šprajcerove riječi.

- Kad uzmemo u obzir da smo znali kiksati u Puli, Neven nije bez razloga rekao da je Istra 1961 favorit. U Kupu nema pravila, Dinamo je već ispadao i od drugoligaša i četvrtoligaša, a nedavno smo opasno visjeli protiv Opatije. Nadam se da smo blagi favoriti, a vjerujem da će nam uzvratna utakmica u Zagrebu biti prednost - zaključio je Bukovina.

Igoru Pamiću nije bilo do šale, nadao se, razumljivo, daleko slabijem suparniku.

- Nikad nisam ovako teško proživio poraz kao ovaj od Lokomotive i ne znam kad ću ga zaboraviti. Sigurno ne tako skoro. I onda mi još stigne ta neugodna vijest da smo u četvrtfinalu Kupa izvukli Dinamo. Znamo svi da su u svim segmentima najbolji i nema se tu što reći. Ma, ne želim sad ni razmišljati o tome, pustimo to za na proljeće kad će se i igrati te utakmice - tek je izustio vidno razočarani Pamić još pod dojmom susreta u Kranjčevićevoj.

Parovi četvrtfinala Kupa Hrvatske: Istra 1961 - Dinamo, Vinogradar - Hajduk, Rijeka - Lokomotiva i Split - Zadar. Prve utakmice na rasporedu su 11. veljače, a uzvrati 4. ožujka sljedeće godine. (R. C. - D. P.)


Podijeli: Facebook Twiter