Kup: Inter i Osijek prošli, osam prvoligaša u četvrtfinalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zaprešićki Inter i Osijek posljednje su dvije momčadi koje su se plasirale u četvrtfinale hrvatskog nogometnog Kupa u kojem će se za mjesto u polufinalu 30. studenoga boriti osam prvoligaških klubova.

Inter je u Zaprešiću svladao vinkovačku Cibaliju s minimalnih 1-0, a pogodak vrijedan plasmana u četvrtfinale postigao je Marko Kolar. Momčad iz Zaprešića jedina je kao domaćin prošla među osam najboljih.

Osjijek je s 2-1 slavio na Šubićevcu. Gosti su poveli 2-0 pogocima Ukrajinca Lope (41) i Makedonca Petrovića (66), a jedini strijelac za Šibenik bio je Brazilac Brito (76).

U tri ranije odigrane utakmice slavili su favoriti, ali su se namučili za prolaz, što se posebno odnosi na nogometaše Rijeke, vodeće momčadi Prve HNL, koji su tek u produžetku stigli do 5-3 pobjede nad drugoligašem Rudešom, ispustivši pritom vodstvo 3-0 iz prvog poluvremena.

Hajduk je na gostovanju kod drugoligaša Solina nadoknadio je gol zaostatka i na kraju slavio s 2-1, baš kao što je to učinila i Lokomotiva na gostovanju u Mladini kod trećeligaša Vinogradara.

HRVATSKI KUP - OSMINA FINALA:

Solin - Hajduk                 1-2

Vinogradar - Lokomotiva        1-2

Rudeš - Rijeka                 3-5 - produžetak

Inter - Cibalia                1-0

Šibenik - Osijek               1-2

Odigrano u utorak:

Bjelovar - Dinamo          1-2

Novigrad - Slaven Belupo       0-1

Istra 1961 - Split               1-3 - produžetak

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter