Kup Hrvatske: Zeleno-žuti s desetoricom u poraz

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Istre 1961 ipak neće i treću sezonu zaredom igrati četvrtzavršnicu Kupa, danas su na stadionu u Kranjčevićevoj ulici poraženi nakon produžetaka od momčadi Zagreba. Time su im "pjesnici" uzvratili za poraz na jedanaesterce u istoj fazi natjecanja prije dvije godine, no ključno je naglasiti da je u usporedbi s tim susretom ovaj ponudio nemjerljivo više uzbuđenja i zadovoljio promrzle gledatelje.

Na stranu tri pogotka i zanimljiv rasplet, bila je to itekako sadržajna utakmica. Počelo je taktičkim nadmudrivanjem, otvorilo se golovima u regularnom dijelu, a nastavilo uzbudljivom završnicom u kojoj se momčadi nisu susprezale napasti prolazak u iduće kolo.

Istra 1961 činila se bliže tom ostvarenju, protokom vremena bila sve opasnija, no presjekao ju je nesmotren potez stopera Gojkovića koji je prekršajem na rubu kaznenog prostora zaradio isključenje i sredinom prvog produžetka brojčano oslabio Puljane. Zagreb je to uspio iskoristiti i pogotkom Lovre Medića iz kaznenog udarca pobijedio.

Opis utakmice ostaje kao dobra najava za prvenstveni ogled istih klubova u subotu na "Drosini", na koji će ovaj "prekovremeni rad" i 120 minuta teške borbe zasigurno bitno utjecati. Poantu je izvukao službeni spiker: "Čestitke objema momčadima što su ovo izdržale!"

Bilo je zanimljivo vidjeti kako će se Istra postaviti u ovom susretu, novi strateg ni pri svom trećem nastupu nije izostavio zanimljivosti u početnoj garnituri. Za neke se igrače znalo da su na poštedi, pojedinci, uostalom, nisu ni putovali u Zagreb, no iznenadio je ostavljanjem Kasalice, pa i Zolotića na klupi.

U napadu (4-4-2) je uz Nikolića tako zaigrao Bouhna, a interesantnu ulogu u veznom redu, ni ispred ni iza, već uz bok Heisteru (bek je bio Pamić), dobio je kapetan Tomić kao srednji vezni s naglaskom na čuvanje leđa ofenzivnijem Svraki i Josipu Vukoviću. Kasnije je Rubčić mijenjao po pozicijama, povukao dobar potez sačuvavši izmjenu za produžetak, jer domaćin je svoje obavio bitno ranije i fizički sve više zaostajao. Dojam je bio sve bolji, no nije se isplatilo... (D. RAMIĆ KOVAČIĆ)

Utakmica osmine finala Kupa Hrvatske: Zagreb - Istra 1961 2:1 (1:1, 0:0). Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja 300. Sudac Bruno Marić (Daruvar). Pomoćnici: Premužaj (Varaždin) i Loparac (Sladojevci). Strijelci: 1:0 Šulc (54'), 1:1 Heister (73'), 2:1 Medić (110' - 11m). Žuti kartoni: Matić, Tešija (Zagreb), Žižić, Repić, Gojković, Brkić (Istra 1961). Crveni karton: Gojković (99'- prekršaj zadnjeg igrača obrane)

ZAGREB: Livaković, Šehić (od 72. Gudelj), Matić, Kovačić, Bevab (od 62. Ćubel), Stepčić, Muić, Tešija, Šulc (od 70. Mudražija), Boban, Medić.

ISTRA 1961: Brkić, Hadžić, Žižić, Gojković, Pamić (od 93. Zolotić), Vuković (od 70. Repić), Svraka, Tomić, Heister, Bouhna, Nikolić (od 63. Kasalica).

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU U ČETVRTAK

 


Podijeli: Facebook Twiter