Kup Hrvatske za rukometaše: Poreč - Đakovo 32:26

Četiri gola za finale, Tim Thoss
Četiri gola za finale, Tim Thoss

Poreč - Đakovo 32:26 (18:14) Polufinale Kupa Hrvatske za rukometaše. Sportska dvorana. Gledatelja 800. Suci: Jurinović (Zadar) i Mrvica (Biograd).

POREČ: Sladoljev (3), Cvitković (12+0), Popović (1), Ćosić 1, Mataija 4 (1), Thoss 4, Čorić 4, Vozila, Petrić, Rađaković, Lovrinović 3, Gruičić 3, Buvinić 5 (1), Miličević 3, Čužić 5.

ĐAKOVO: Juzbašić (13+0), Sučić, Kovač 5 (2), Miletić, B. Lubar, Poljićak, I. Barberić, D. Lubar, Tot 1, Petrović, Kurtović 1, Klepo, Šunda 6, Punda 3, T. Barberić 6, Pongračić 4.

Sedmerci: Poreč 2 (2), Đakovo 2 (2). Isključenja: Poreč 8, Đakovo 10 minuta. Treće isključenje B. Lubar (59').

Rukometaši Poreča očekivano su sinoć u Novigradu u polufinalu Kupa Hrvatske pobijedili Đakovo te se tako plasirali u svoje drugo finale u razmaku od samo dvije godine. A u tom finalu danas će se od 18 sati u Novigradu, kao i prije dvije godine u Splitu, ogledati s jedini prvakom Hrvatske, CO Zagrebom.

Premda su Porečani polufinale na koncu dobili s uvjerljivih šest golova prednosti, utakmica je u nekim svojim dionicama, prvenstveno u prvoj polovici prvog poluvremena, pokazala koliko autsajder, što su ovom prigodom bili Đakovčani, može biti opasan ako mu se dozvoli da se razmaše.

Đakovo je daleko bolje otvorilo utakmicu, uz nekoliko važnih obrana Martina Juzbašića za desetak minuta igre povelo čak 6:1 i iz tog se zaostatka Poreč teško i mukotrpno morao vaditi. Uspijevali su se Porečani u narednih desetak minuta u nekoliko navrata spuštati na "minus tri", ali su s nekoliko ishitrenih šuteva omogućavali Đakovčanima da ponovno lako grade razliku i ponovno bježe na visokih pet golova prednosti. Bilo je i jasno da bez prave obrane povratak Poreča jednostavno neće ići.

Sve to nagnalo je trenera porečkih rukometaša Sašu Ilića da već u ranoj fazi utakmice počne s rotacijama na parketu, slanjem "u vatru" prvo Ilije Lovrinovića, potom sredinom poluvremena i Vladimira Gruičića, te vratara Marija Cvitkovića. S potonjim je očito pogodio s obzirom da je mladi porečki čuvar mreže u 15-ak minuta provedenih na vratima, do odmora sakupio sedam obrana.

Svaka njegova obrana ulijevala je sve veću sigurnost u igru Poreča čiji su igrači u završnih deset minuta prvog poluvremena konačno uhvatili konce igre u svoje ruke, zaigrali obranu kako treba, a napadački ubacili u višu brzinu. Stoga su od zaostatka 8:12 koji su imali u 20. minuti serijom 10:2 već do poluvremena stigli do osjetne prednosti od 18:14, a odmah na početku drugog dijela Teo Čorić je prvi put Porečane odveo i na "plus pet", 19:14.

Rukometaši Poreča kontrolirali su situaciju na parketu sve do završnih desetak minuta igre, a sredinom drugog poluvremena u tri su navrata imali i sedam zgoditaka prednosti. I onda se ponovno pojavilo Đakovo, ponovno se razbranio Juzbašić i Slavonci su na ulasku u završnih deset minuta ponovno stigli na "minus tri", 23:26, koje su držali sve do završnih pet minuta, 25:28. No, u naredne tri minute su im David Miličević i Marko Buvinić ipak golovima ugasili svaku nadu i omogućili svom najstarijem suigraču u momčadi, legendarnom vrataru Želimiru Popoviću da u završne tri minute stane na vrata te i on s jednom upisanom obranom da svoj doprinos ovoj značajnoj pobjedi. (K. KLARIĆ; snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter