Kup Hrvatske u rukometu: Poreču rulet sedmeraca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rulet sedmeraca se u dugoj partiji Zamećana i Porečana, vrijednoj četvrtfinala hrvatskog Kupa, zaustavio na istarskom broju. Porečani su nakon dramatičnog nadmetanja u 60 minuta, što nakon silnih preokreta i izjednačenja nisu iznjedrile pobjednika, bili spretniji za jedan pogodak.

Nakon što je Tomislav Sladoljev obranio sedmerac Darija Černeke poslije stative Tea Hrvatina, gosti su golovima Matije Rađakovića i Rudolfa Čužića poveli 25:23. Tračak nade za domaće pojavio se kad je Marin Đurica obranio šut Marka Buvinića, ali su potom svi bili precizni, da bi Vedran Mataija golom za 27:26 odredio putnika u četvrtfinale, a Istrani pjesmom slavili na terenu.

Gledatelji su s napetošću pratili nadmetanje vrlo borbenih konkurenata u kojem su domaćini i njihovi gosti izmjenjivali uspješne serije s razdobljima besplodnih napada na vrlo čvrste obrane. Rezultat toga je osam izjednačenja te derbi bez pobjednika u 60 minuta pa su susret morali odlučivati sedmerci.

Gosti su počeli bolje povevši 3:0, dok su Zamećani čak devet minuta bezuspješno tražili put do gola. Bojan Lončarić je tada pogodio mrežu, Tim Thoss nije pogodio iz sedmerca, kasnije je Đurica obranio i sedmerac Buviniću, a domaći su serijom 4:0 došli u vodstvo. Uz brojne preokrete na poluvremenu je bilo neriješeno, a domaćini su se počeli odvajati u nastavku, kad je Černeka bio strijelac za 16:12. Zametu je sredinom nastavka stigla meč lopta i velika šansa za veliku prednost kad je gostima isključen jedan igrač, a usto je i klupa dobila dvije minute kazne.

Istrani su, međutim, odoljeli. Riječani su ušli u sušno razdoblje od čak devet minuta bez gola, Poreč je stvorio seriju od 5:0, a Rađaković je zaostatak od 21:16 pretvorio u izjednačenje. U tom tonu je nastavljeno do kraja, sve do sedmeraca i plasmana gostiju u četvrtfinale pokraj domaćina koji su zaslužili pohvale za borbenost.

Osmina finala Kupa Hrvatske za rukometaše: Zamet - Poreč 26:27 (23:23, 11:11). Sedmerci: Černeka - Sladoljev brani, Rađaković 23:24, Hrvatin - stativa, Čužić 23:25, Mrakovčić 24:25, Buvinić - Đurica brani, Šunjić 25:25, Lovrinović 25:26, Lončarić - 26:26, Mataija 26:27. Dvorana na Zametu. Gledatelja: 400. Suci: Jurinović (Zadar) i Mrvica (Biograd na moru).

ZAMET: Đurica, Lukačić, Hrvatin, Mrakovčić 2, Černeka 4, Uzelac 2, Lončarić 7, I. Ćosić, Kružić 7, Slavić, Kalač, Karaula, Montanari, Šunjić 1, Vučetić, Sakić.

POREČ: Cvitković, M. Čosić, Mataija 1, Thoss 4, Čorić 2, Sladoljev, Vozila, Petrić, Rađaković 5 (3), Lovrinović 4 (1), Gruičić, Buvinić 5, Miličević, Čužić 2.

Isključenja: Zamet 14, Poreč 4 minute. Sedmerci: Zamet 1 (1), Poreč 8 (5). (I. DUVNJAK)


Podijeli: Facebook Twiter