Kup Hrvatske u odbojci: Mladost - Rovinj 3:2

Odbojkaši Rovinja neće braniti naslov pobjednika Kupa Hrvatske (M. MIJOŠEK)
Odbojkaši Rovinja neće braniti naslov pobjednika Kupa Hrvatske (M. MIJOŠEK)

Uzvratni susret četvrtfinala Kupa Hrvatske za odbojkaše: Mladost - Rovinj 3:2 (25:19, 21:25, 25:18, 22:25, 15:11). Dom odbojke "Bojan Stranić". Gledatelja 300. Suci: Vurušić i Ramić.

MLADOST: Bogdanović, marelić, Noić, Orešković, Sedlaček, Strahija, Šimunić, Vujović, Šmitlehner, Zimakijevič (L), Zelenika, Rendić.

ROVINJ: Nikačević, Poropat, Brajković, Venier, Demirović, Kuhar, Ilić, Hrelja (L), Peršić (L), Zolota, Kepčija, Ivanković.

Odbojkaši Rovinja neće braniti naslov pobjednika Kupa Hrvatske na završnici koja se i ove godine igra u Rovinju. I u uzvratnom susretu četvrtfinala sa zagrebačkom Mladosti, poraženi su u pet setova. Zagrepčani su "pola posla" obavili u Rovinju u prvom susretu, slaveći pobjedu 3:1.

Prvi je set bio izjednačen do 15:15, a onda je domaćin poveo 19:16, kad je Rovinj ostao bez prave igre na prijemu, te je rutinski riješio prvi set u svoju korist.

U drugom setu Roivinjci su se probudili i poslije 7:7 došli do dva, tri poena prednosti koja su zadržali do kraja i izjednačili ukupni omjer. U trećem setu domaćin je pokazao svoju dobru uigranost, poveo 8:4 i 16:12, kad je malo toga u redovima Rovinja štimalo.

Posebno su zakazali Zolota na prijemu i Demirović u bloku, pa je domaćin osvajanjem tog seta osigurao final four Kupa.

Do kraja se igralo samo za prestiž, jer u nedjelju Mladost dolazi u Rovinj na susret za prvenstvene bodove. (Iv. R.)


Podijeli: Facebook Twiter