Kup Hrvatske: Slavonija - Istra 1961 1:2

Sandi Križman iskupio se za nerealizirani jedanaesterac (S. KADIĆ)
Sandi Križman iskupio se za nerealizirani jedanaesterac (S. KADIĆ)

Susret šesnaestine finala Kupa Hrvatske. Igralište NK Slavonija. Gledatelja: 1000. Sudac Zebec (Varaždin) - 6,5. Strijelci: 0:1 Križman (70'), 1:1 Golik (85' - 11m), 1:2 Križman (90'). Žuti kartoni: Golik, Pavić (Slavonija), Babić, Prskalo (Istra 1961).

SLAVONIJA: Pavić, Pavelić, Ja. Neruda, Jo. Neruda, Berdi, Šulc, Golik, Darmopil (od 86. Žuljević), Včelik (od 76. Peharda), Zeba, Ergotić.

ISTRA 1961: Prskalo, Horvat, Čagalj, Graf, Pilipović, Blagojević  (od 77. Miličević), Batarelo (od 57. Obšivač), Sačer (od 46. Batelić), Babić, Križman, Franjić.

Nogometaši Istre 1961 plasirali su se u osminu finala Kupa Hrvatske nakon što su jučer slavili u Požegi protiv domaće Slavonije s 2:1 pogotkom Sandija Križmana u sudačkoj nadoknadi vremena. Idući suparnik "zeleno-žutih", u osmini finala, bit će Zagreb, a o domaćinstvu će se odlučiti ždrijebom.

Tisuću gledatelja u Požegi uživalo je u kvalitetnom nogometu koji su u susretu šesnaestine finala Kupa Hrvatske prikazali domaći trećeligaš Slavonija i pulski prvoligaš, a susret je počeo minutom šutnje povodom smrti Vlatka Markovića, bivšeg predsjednika HNS-a.

Iako su domaćini bolje ušli u utakmicu i, dok su imali snage, parirali Puljanima, gosti su pokazali upornost i dokazali da se utakmica igra sve dok sudac ne odsvira kraj.

Domaćin je u 15. i 27. minuti mogao povesti preko Mile Pavelića koji se našao u situaciji da svlada Andreja Prskala nakon odličnih dodavanja Šulca, ali je sve ostalo samo na snovima domaćih. Do poluvremena su i gosti imali nekoliko prilika za gol, ali se na odmor otišlo netaknutih mreža.

Glavna uzbuđenja na utakmici počela su nakon isteka prvog sata igre. U 65. minuti golman domaćih Pavić obranio je jedanaesterac najboljem igraču susreta Sandiju Križmanu, nakon što je istoga i skrivio.

No, kapetan Puljana svoju je pogrešku ispravio pet minuta kasnije i Istra 1961 je nakratko povela. Za izjednačenje i veliko zadovoljstvo brojnih gledatelja pobrinuo se u 85. minuti Kristijan Golik koji je s bijele točke svladao Prskala.

U 89. minuti, nakon izvrsnog prodora mladog Peharde po desnoj strani, Pavelić se našao sam ispred praznog gola, ali je gostujući branič uklizavanjem spriječio gol i time Paveliću namijenio titulu tragičara utakmice.
 

Kad su domaćini već očekivali ulazak u produžetke, za rušenje njihovih snova o mogućem iznenađenju i prolasku u iduću rundu kupa pobrinuo se Križman pobjedničkim golom u prvoj minuti sudačke nadoknade. (S. KADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter