Kup Hrvatske: Rovinjkama pobjeda i zlatni set

Dorotea Ćosić vara riječki blok (D. MEMEDOVIĆ)
Dorotea Ćosić vara riječki blok (D. MEMEDOVIĆ)

Odbojkašice Rovinja priključile su se večeras Porečankama u četvrtfinalu Kupa. One su u Gimnasiumu prvo u tri seta uzvratile Rijeci za poraz u prvom susretu, a potom su osvajanjem "zlatnog seta" izborile plasman među osam najboljih.

Početak prvog seta pripao je gošćama iz Rijeke koje su povele 7:4, da bi potom rovinjske odbojkašice izjednačile na 10:10. Potom su zahvaljujući Černjeki, Cvitić i Ćorić, na servisima Rupčić, napravile  seriju od devet poena, povele 19:10 i ubrzo osvojile set. U drugom setu slična priča. Povele su gošće, da bi nakon 10:10 Ćorić i Ćosić blokom inicirale prednost od 19:14, da bi drugi set zaključila Marina Ćorić.

U trećem su setu Rovinjke lakoćom došle do 3:0 pobjede nakon sat vremena igre, pa se prišlo igranju "zlatnog seta". U njemu su se gošće iz Rijeke konačno probudile i preko Klobučar i Šćulac set držale u neizvjesnosti, iako je Rovinj poveo 8:3. Međutim, u tom je trenutku gostujući trener Lovrinov dobio žuti karton što je probudilo njegove igračice. One su na servisu Sare Barač nanizale šest poena i izjednačile na 9:9. Odgovorile su Rovinjke i povele 12:9 na servisu Lene Radunić, a zlata vrijedan poen postigla Dorotea Ćosić. (I. RADETIĆ)

Uzvratni susret 1. kola Kupa Hrvatske odbojkašica: Rovinj - Rijeka (25:14, 25:19, 25:17, 15:13). Dvorana Gimnasium. Gledatelja: 200. Suci: Milinović, Raca (Zagreb).

ROVINJ: Cvitić, Pokrajac (L), Ćopić, Kosić, Ćosić, Radunić, Rupčić, Bašić, Selimović, Ćorić, Černjeka, Todorović (L).

RIJEKA: A. Popić, T. Popić, Barač, Gatara, Milosavljević, Boban, Klobučar, Šćulac, Mioč, Cvijić.


Podijeli: Facebook Twiter