Kup Hrvatske: Rovinjci bez domaćeg final foura

Oproštaj od Kupa - Stjepan Mostahinić (D. ŠTIFANIĆ)
Oproštaj od Kupa - Stjepan Mostahinić (D. ŠTIFANIĆ)

Mursa – Rovinj 3:0 (25:22, 25:23, 25:18) Dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 100. Suci: Milan Zamaklar (Belišće), Domagoj Vinković (Vukovar).

MURSA: Kepčija, Suk, J. Šućur, Oršolić (L), Jurić, K. Šućur, Link, Stanković, Brčić, Marošević.

ROVINJ: Ličina, Janko, Sponza, V. Poropat, Vincek, Trani, A. Poropat, Ilić, Hrelja (L), Mostahinić, Čičković.

Odbojkaši Rovinja nisu uspjeli izboriti nastup na final fouru Kupa Hrvatske kojega je upravo grad Svete Eufemije domaćin. Igrači trenera Markulina zapeli su na osječkoj prepreci, jer su u uzvratnom susretu četvrtfinala poraženi od Murse s 3:0, a budući da su u prvom susretu u Rovinju slavili s 3:2, nije bilo ni "zlatnog seta".

Umjesto Rovinja, gledatelji u dvorani Gimnasium će tako vidjeti osječku momčad koja je, prema prvim reakcijama iz rovinjskog kluba, u jučerašnjem susretu dobila "poguranac" od sudačke postave.

Velika je to šteta za Rovinjce koji su se nadali da će ponovno nastupiti pred svojim gledateljima u završnici Kupa pehar kojega imaju i u svojim vitrinama. No i pored poraza, igrači trenera Paola Markulina nisu razočarali igrom jer su se u prva dva seta dobro držali s domaćinom koji je u samoj završnici imao više sreće, dok je Rovinjcima u odlučujućem trenutku zadrhtala ruka.

Počelo je vrlo izjednačeno sve do 15:15 kad su Osječani u režiji Kepčije i braće Šućur napravili seriju od pet poena što je presudilo prvi set, iako su Rovinjci smanjili na 23:20. Bilo je to nedovoljno za preokret, jer su odbojkaši Murse sa sudačkim "vjetrom u leđa" osvojili set. Slično je bilo i u drugom setu u kojem su Čičković, Vincek i Ilić vodili suigrače do 20:20, ali je završnica ponovno pripala domaćinu. U posljednjem setu igru su diktirali igrači s Drave koji su poveli 6:3 i 20:15 i na kraju zasluženo slavili pobjedu. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter