Kup Hrvatske: Prošli Hajduk, Rijeka i Lokomotiva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Hajduka, Rijeke i Osijeka plasirali su se u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa pobijedivši u srijedu u gostima niželigaške klubove. 

Hajduk je slavio kod petoligaša Lekenika 5:1, iako su u 21. minuti domaćini poveli zgoditkom Dejana Živčića. U 31. minuti je dosuđen kazneni udarac za Hajduk koji je u izjednačenje pretvorio Mijo Caktaš, a dvije minute kasnije Anton Maglica je doveo Splićane u vodstvo. Maglica je u 54. minuti zabio i svoj drugi zgoditak, da bi Caktaš (84) i Ante Roguljić (85) u završnici ostvarili konačnih 5:1 za Hajduk. Utakmica u Lekeniku je odigrana u svečanom ozračju zbog 65. rođendana navijačke skupine Torcida. 

Rijeka je u "kvarnerskom derbiju" pobijedila u gostima niželigaša Opatiju 3:0, iako u prvom poluvremenu nije bilo golova. U drugom dijelu su Marin Tomasov (54), Roman Bezjak (70) i Odise Roshi (78) ipak favoriziranoj Rijeci donijeli plasman u četvrtfinale. 

Osijek je do četvrtfinala došao pobjedom kod zagrebačkog HAŠK-a s 2:0 pogocima Tomislava Štrkalja (69) i Nikole Mandića (77). 

Popodne igraju Zadar i Lokomotiva te Zagreb i Istra 1961, a u utorak su plasman među osam najboljih izborili Dinamo, Inter i Slaven Belupo. Dinamo je slavio kod Mladosti iz Ždralova 3:1, Slaven Belupo je na Šubićevcu pobijedio Šibenik 2:0, dok je Inter u Zaprešiću tek nakon jedanaesteraca izbacio drugoligaša Cibaliju (0:0, 4:3). 

Plasman među osam najboljih izborila je i Lokomotiva koja je slavila protiv Zadra boljim izvođenjem kaznenih udaraca. Lokosi su poveli u 31. minuti golom Marića, no Zadar je devet minuta prije kraja susreta uspio izjednačiti golom Jurića. Domaćin je u 101. minuti preko Terkeša u potpunosti preokrenuo rezultat, no gosti su u 108. minuti izjednačili golom Andrijaševića. Prilikom izvođenja jedanaesteraca presudio je promašaj Jerbića. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter