Kup Hrvatske: Pamićevih 15 protiv Slavonije

Prilika za iskupljenje - Ivan Graf (M. ANGELINI/arhiva)
Prilika za iskupljenje - Ivan Graf (M. ANGELINI/arhiva)

Nisu puno vremena imali nogometaši Istre 1961 kako bi dodatno analizirali nedjeljni derbi s Rijekom. Iako je taj poraz od 2:3 i dalje tema mnogih rasprava u Puli i okolici, trener Igor Pamić i igrači su se već morali okrenuti idućem ispitu. Naime, danas u 15.30 sati u Požegi "zeleno-žuti" će protiv domaće Slavonije tražiti prolaz u osminu finala Kupa Hrvatske.

Jučer je glavnina pulskih nogometaša odradila jutarnji trening u Štinjanu, dok su četiri igrača, kojima se naknadno priključio i Franjić, bila na terapijama. Tako je trener Pamić uoči polaska za Slavoniju imao dodatnog razloga za glavobolju.

Poraz od Rijeke nije narušio atmosferu u klubu s "Drosine". Svjesni su svi da Riječani ovog trenutka nakon Dinama imaju najkvalitetniji igrački kadar u ligi i da bi ih se pobijedilo treba odigrati na gornjoj razini vlastitih mogućnosti i imati malo sportske sreće. Ovo drugo "zeleno-žuti" nisu imali, jer Graf u 75. minuti nije zabio za 3:1 i nakon toga je Krstanović postao junak susreta.

Danas će protiv Slavonije, osmoplasirane momčadi Treće lige istok, trener Pamić imati puno poteškoća da sastavi momčad, posebno napad.

- Na put smo krenuli sa samo 13 igrača i golmanima. Imamo puno problema, ali moramo pobijediti, tako da će, bude li potrebno, zaigrati i neki igrači koji nisu sasvim spremni. Htio sam Križmana ostaviti u Puli, ali s obzirom da sam sad ostao bez Havojića i Joa, morao sam ga povesti. I njega i Franjića koji je stradao na jutarnjem treningu. No, ako bude zatrebalo, morat će u igru. Nemam napadača pa će u napadu igrati Batelić, Sačer i Miličević te jedan između Križmana i Franjića.

Promjena će biti i na golu. "Na gol će Prskalo. Moram poštovati činjenicu da odlično radi na treninzima i da je bio odličan u prijateljskim susretima", rekao je trener pulskog prvoligaša u nadi da će mu do nedjeljnog prvenstvenog gostovanja kod Splita barem dio ozlijeđenih igrača biti opet na raspolaganju. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter