Kup Hrvatske: Odbojkašima Rovinja prvi trofej

Finale Kupa Hrvatske (M. MIJOŠEK)
Finale Kupa Hrvatske (M. MIJOŠEK)

U prepunoj dvorani Valbruna odbojkaši Rovinja osvojili su svoj prvi trofej u povijesti. U finalu Kupa Hrvatske svladali su Mladost Marinu Kaštela i ostvarili uspjeh koji će zlatnim slovima biti upisan u povijest rovinjskog i istarskog sporta.

Finale su bolje otvorili igrači Mladosti, favoriti u ovom susretu, koji su boljom igrom na prijemu i u bloku nametnuli oštru igru domaćinu koji je u susret ušao dosta sramežljivo.

Poveli su igrači Mladosti 3:1 i 8:3 zahvaljujući Mihalju. Pokušao je domaćin time-outom dekoncentrirati goste, ali mladostaši ne posustaju već idu na "plus šest". Pokušava Ivanković as servisom ublažiti vodstvo gostiju, ali ne uspijeva, jer igrači Mladosti boljom igrom na mreži idu na 19:11, kad trener Ivanić u vatru ubacuje Nikačevića, Ilića i Brajkovića, koji ne uspijevaju zaustaviti razigrane goste i Rovinj ostavljaju na 14 poena.

Nakon 3:3 u drugom setu igrači Rovinja oslobodili su se pritiska, zaigrali su čvršće na prijemu te prvi put poveli (4:3 i 8:3) na serviranje Demirovića.

U redovima Mladosti nastala je panika, trener Rančić u kratko vrijeme dva puta traži minutu odmora te čestim izmjenama igrača želi poremetiti ritam Rovinja. Uz veliku podršku svojih navijača Išek svojim servisima donosi Rovinju prednost 13:7, ali Mladost preko Mihalja poravnava (16:16).

Neumoljivi domaći igrači brzo povezuju igru i uz još jednu veliku podršku uspijevaju doći u vodstvo 24:18 i poravnavanje u setovima.

Za vodstvo Rovinja 3:0 u trećem setu pobrinuo se Ivanković na serviranju, a mladostaši teško izlaze na kraj s neugodnim loptama Išeka i Demirovića kojima ih je "hranio" libero Hrelja.

Uz novo buđenje Rovinj ima vodstvo 9:6, a dobrim blokom Ivanić i Mikša donose prednost od pet razlike. Serviranjem Božića Mladost poravnava rezultat (17:17), ali rovinjski odbojkaši pokazuju svoje pravo lice i u nepogrešivoj igri dolaze u vodstvo od 2:1 u setovima.

Četvrti set vodstvom 4:0 otvorili su odbojkaši Mladosti koji su uz minimalnu prednost diktirali igru. Poslije 8:9 za Mladost igrači iz Kaštele odlaze na 15:12, a tada nastaje prava drama na serviranje Išeka.

Rovinjci se približavaju na jedan razlike. Blok Mihalja i Šukera donosi Mladosti vodstvo od 20:16, kad domaći odbojkaši kreću na sve ili ništa. Uz sigurno serviranje Mikše najprije poravnavaju na 22:22 i tad nastupa period igre "poen na poen".

Nakon 25:25 do lopte dolazi razigrani Išek i s dvije precizne lopte donosi pobjedu Rovinju i veliko slavlje.

Finale odbojkaškog Kupa Hrvatske: Rovinj - Mladost Marina Kaštela 3:1 (14:25, 25:18, 25:21, 27:25). Dvorana Valbruna. Gledatelja 800. Suci: Zdravko Hranić i Iskra Zidarić (oba Zagreb).

ROVINJ: Nikačević, Brajković, Mikša, Demirović, Jovanović, Sošić, Išek, Hrelja (L), Peršić (L), Ivanić, Ilić, Ivanković.

MLADOST MK: Božić, Ammerman, Pervan, Mihalj, Čolić, Giljanović, Stančin (L), Glaurdić, Šuker, Skočić, Damjanović, Andrić. (Ivica RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter