Kup Hrvatske: Novigrad - Varaždin 3:0

Nogometaši Novigrada plasirali su se u osminu finala Kupa Hrvatske
Nogometaši Novigrada plasirali su se u osminu finala Kupa Hrvatske

Utakmica šesnaestine finala Kupa Hrvatske. Igralište Laco. Gledatelja 400. Sudac: Domagoj Vučkov - 7. Pomoćnici: Kezele i Skender (svi Rijeka). Strijelci: 1:0 Tatar (62'), 2:0 Vrdoljak (65'), 3:0 Tomašević (70'). Žuti kartoni: D. Valenta, Tomašević (Novigrad), Borgelott, Režić, Bramilović (Varaždin). Crveni karton: Bramilović (drugi žuti).

NOVIGRAD: Beblek, Kotiga, Višković, D. Valenta, Mileusnić, Tomašević, Tatar (od 66. Živulić), Mehmedagić (od 76. E. Valenta ), Vrdoljak, Ugrina (od 73. Devović), Grbac.

VARAŽDIN: Borgelott, Branilović, Kaniški, Cvek, Mešnjak, Hranilović, Režić, Rog (od 77. Spasić), Matejaš, Petrović, Egri.

Nogometaši Novigrada plasirali su se u osminu finala Kupa Hrvatske i ostvarili povijesni klupski uspjeh. Nikad, naime, Novigrađani nisu dogurali ovako daleko, a sad uz malo sreće imaju priliku otići još dalje. U četvrtfinalu će se, naime, sastati s drugoligašem Interom koji je tek boljim izvođenjem jedanaeseteraca svladao Goricu.

Novigrad je tek u drugom poluvremenu okrunio potpunu dominaciju tijekom cijele utakmice. Varaždinci nisu imali nikakve šanse za bolji rezultat osim da izbjegnu katastrofu, što su donekle i uspjeli.

Počelo je u trećoj minuti prilikom Grpca nakon čijeg je udarca lopta prohujala malo iznad grede. U napadima su domaći bili uvijek nadomak gola, a nikako nisu mogli ozbiljnije ugroziti jučer sigurnog Luku Borgelotta. U 37. minuti Ugrina izbija sam pred vratara, bježi desno od njega, a ovaj ga zaustavlja prekršajem za jedanaeseterac. Loptu je na bijelu točku namjestio Stipe Vrdoljak i tako slabo pucao da je vratar Borgelott uhvatio loptu. Propala je tako dotad najbolja prilika za postizanje pogotka.

U nastavku utakmice domaći nastavljaju s napadima. U 62. minuti kombiniraju Grbac i Tatar, i nakon lijepog dugog pasa Benjamin Tatar odapinje "bombu" s 20 metara koja poluvisoko završava u lijevom kutu nemoćnog Borgelotta.

Slavlje na stadionu se nije ni stišalo kad je Tatar izveo pravi slalom oko suparničkih igrača već na svojoj polovici, prošao 30 metara i gurnuo loptu za Grpca. Ovaj odigrava Vrdoljaka koji ulazi u peteterac s lijeve strane, puca dva puta i tek je iz drugog pokušaja precizan, pogodivši desnu "malu mrežicu".

U 70. minuti Vrdoljak izvodi drugi korner za redom i iz očito uigrane akcije Sandro Ugrina petom na prvoj stativi prebacuje na drugu gdje Josip Tomašević plasira loptu u mrežu za 3:0. Imao je Vrdoljak priliku kad je nakon duplog pasa s Grpcem pogodio gredu u 77. minuti. Imali su domaći još prilika i poluprilika, ali nisu uspjeli povisiti rezultat. (G. JUGOVAC; snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter