Kup Hrvatske: Nogometaši Novigrada poraženi od Intera


Novigrađani nisu uspjeli u nastojanju da uđu u četvrtfinale Kupa Hrvatske. Inter se pokazao kao prejak protivnik, a izgleda da je važnost utakmice impresionirala neke domaće igrače koji nisu bili na očekivanoj razini. Odigrali su domaći vrlo dobro prvo poluvrijeme, čak su u nekoliko navrata bili blizu pogotku, ali te prilike nisu uspjeli pretvoriti u nešto više. Gosti su u tom dijelu utakmice imali nekoliko udaraca po golu, ali uglavnom izvan okvira.

Izgleda da su se domaći potrošiti u prvom dijelu, pa su u nastavku bili neprepoznatljivi. "Žuti" iz Zaprešića počinju plesti mrežu oko gola Vedrana Bebleka, i to im se na kraju isplatilo u 59. minuti kad su izveli brz kontranapad po desnoj strani, na oštar ubačaj natrčava jedan napadač gostiju od čije se pete lopta odbila do Čelikovića kojem nije bilo teško ubaciti loptu u nebranjenu mrežu. Nakon pet minuta gosti ispucavaju dugačku dijagonalu na Nestorovskog koji je bio u evidentnom zaleđu, ali pokrajnji sudac je ostao nijem.

Brzonogi najbolji strijelac Intera lobom prebacuje istrčalog Bebleka za 2:0. Pogodili su napadači Intera gredu i stativu u 70. i 74. minuti.

Domaći propuštaju priliku za priključak iz kaznenog udarca u 81. minuti. Vrdoljaka u prodoru ruši Rogač, a Grpčev udarac s bijele točke "pročitao" je Radošević i obranom zaključio utakmicu.

Igralište Laco. Gledatelja 350. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Pomoćnici: Kezele (Rijeka) i Radošević (Gospić). Strijelci: 0:1 Čeliković (59'), 0:2 Nestorovski (64'). Žuti kartoni: Kotiga, Tomašević (Novigrad), Rendić, Maruna (Inter).

NOVIGRAD: Beblek, Kotiga, Višković, Valenta, Mileusnić, Tomašević, Živulić (od 61. Ragač), Tatar, Devović (od 74. Beletić), Vrdoljak, Grbac.

INTER: Radošević, Kramarić, Rogač, Rendić, Bosec (od 66. Šimić), Čeliković, Grabovac, Maruna, Ćosić, Vujičić (od 77. Cvrk), Nestorovski. (G. JUGOVAC, snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter