Kup Hrvatske: Marina Kaštela - Poreč 2:3

Najbolja predstava sezone - Laura Miloš, Poreč (J. PREKALJ)
Najbolja predstava sezone - Laura Miloš, Poreč (J. PREKALJ)

Marina Kaštela - Poreč 2:3 (20:25, 25:22, 19:25, 28:26, 9:15). Prva utakmica četvrtfinala Kupa Hrvatske za odbojkašice. Gradska dvorana. Gledatelja 100. Suci: Pavičić i Jurković (oboje Sisak).

MARINA KAŠTELA: Botić, Todorović, Šiško, Jurić, Batinić, Jozić, Runjić, Bašelović, Sobin, Čurak, Vukić, Miljak.

POREČ: Ćosić, Zahirović, Čizmić, Brletić, Miloš, Burilo, Jakšetić, Žužić, Sain, Novosel.

Pobjedom u prvom susretu četvrtfinala Kupa Hrvatske nad Marinom Kaštela na njihovom parketu, odbojkašice Poreča jednom su nogom već dobrano zakoračile u polufinale. Protiv ekipe s kojom su otvorile ovogodišnje prvenstvo prve jakosne skupine najvišeg hrvatskog odbojkaškog razreda glatkom pobjedom, ovom su prilikom imale nešto teži zadatak.

Do pobjede su Porečanke stigle tek nakon neizvjesnih pet setova i dva sata i trinaest minuta iscrpljujuće igre, pa sljedeće srijede u Poreču kao apsolutne favoritkinje čekaju uzvrat. Zanimljivo je da se prije toga još jednom moraju vratiti na mjesto sinoćnjeg obračuna i to u subotu na utakmicu 8. prvenstvenog kola.

U prvom od tri susreta koje će akteri odigrati međusobno u sedam dana suprotstavile su se Kaštelanke kao trećeplasirana ekipa prvenstva liderkama iz Poreča kao što i priliči mjestu na kojem jesu, no nošene Laurom Miloš koja je odigrala susret sezone Porečanke su nastavile niz nepobjedivosti s domaćim ekipama.

Prvi je set počeo veoma izjednačeno, a do prvog tehničkog time-outa prve su "stigle" Porečanke (8:7). Uspjele su do drugog dobro pobjeći i imati 16:11, ali je uslijedio pad u igri i serija Kaštelanki koje su došle na samo poen zaostatka (17:16). Potrajala je još malo nakon toga neizvjesnost, a onda se porečka igra ponovno digla te su serijom 5:2 stigle do  konačnih 25:20.

Druga dionica susreta protekla je u istom tonu, no ovoga puta su domaće odbojkašice imale 8:7, pa 13:12. Porečanke su se trudile, no nikako da preuzmu kontrolu nad rezultatom, pa je domaćin došao poravnao ukupni omjer.

Shvatile su opomenu Porečanke i u treći ušle puno bolje. Povele su 12:6, a razlika je zadržavana te su došle na 17:11 i kasnije do konačnih 25:19 za 2:1 u setovima. Četvrti set pokušale su sve domaće odbojkašice da produže nadu i uspjele u namjeri.

Uslijedila je nova neizvjesnost. Došle su kaštelanske odbojkašice do prednosti 17:13, no uhvatile su ih Porečanke na 18:18. Odličnim prijemom i napadom pobjegle su djevojke Miodraga Stojakovića na 20:23, no nije moglo bez drame.

Vratile su se još jednom domaće odbojkašice u igru te su smanjile na 22:23. Propustile su potom Porečanke "meč-loptu" (23:24), Kaštelanke su preokrenule rezultat i ponovo poravnale ukupni omjer (28:26) i izborile peti set.

Rulet petog seta bolje su otvorile Porečanke, povele su 4:1, došle na 8:3 i bile na pola puta do uspjeha. Zov pobjede bio je jači od svog pritiska domaćina te su uspjele doći i do 15:9 i konačne pobjede. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter