Kup Hrvatske: Hajduku šesti trofej

Slavlje Hajduka (B. KOVAČEV/CROPIX)
Slavlje Hajduka (B. KOVAČEV/CROPIX)

Nogometaši Hajduka pobjednici su hrvatskog Kupa. U svom desetom finalu splitski "bili" su nakon 2:1 na Poljudu, u Maksimiru remizirali 3:3 i tako šesti put osvojili Rabuzinovo sunce. Lokomotiva je, pak, kao 12. klub koji je nastupio u završnom ogledu domaćeg Kupa izgubila svoje prvo finale. Stigao je tako Igor Tudor do svog prvog trofeja na klupi Hajduka, u čemu mu je poprilično pomogao i strateg Lokomotive Tomislav Ivković koji je, kao i prije dva tjedna na Poljudu, nakon vodstva prerano naredio svojim pulenima da se povuku i kazna je ubrzo stigla.

Uzvratni dvoboj krenuo je po najljepšim domaćim željama, jer je Lokomotiva povela već u osmoj minuti. Nakon brze kontre Antolić je izbjegao nedozvoljenu poziciju i vratio loptu na rub kaznenog prostora gdje ju je nadolazeći Šitum poslao u mrežu. Bio je to rezultat koji je Zagrepčanima, zbog gola postignutog u gostima, donosio pobjednički pehar, no ti su planovi pali u vodu pred odlazak na odmor. Nakon što je u dva navrata odlično reagirao i sačuvao svoju mrežu, Picku je lopta koju je iz slobodnog udarca uputio Vuković prošla kroz ruke i tako je Hajduk stigao do poravnanja.

Premda je ubrzo stigao odmor, on nije pomogao nogometašima Lokomotive da se priberu i već u petoj minuti nastavka Hajduk je zaokružio rezultatski preokret. Brzu akciju povukao je Maglica i potom sjajno uposlio Sušića kojemu s deset metara nije bilo teško loptu pored Bručića i Picka poslati u mrežu. Pokušali su igrači Lokomotive vratiti se iz izgubljene situacije, poravnali u 70. minuti golom Kramarića, no već dvije minute kasnije precizan je bio Stojanović za 2:3, da bi Bručić u sudačkoj nadoknadi postavio konačnih 3:3. 

Uzvratna utakmica finala Kupa: Lokomotiva - Hajduk 3:3 (1:0). Gledatelja: 15.000. Sudac: Ante Vučemilović (Osijek). Pomoćnici: Petrović (Valpovo) i Grgić (Osijek). Strijelci: 1:0 Šitum (8'), 1:1 Vuković (44'), 1:2 Sušić (50'), 2:2 Kramarić (70'), 2:3 Stojanović (72'), 3:3 Bručić (90'). Žuti kartoni: Boras, Puljić (Lokomotiva), Vuković, Milović (Hajduk).

LOKOMOTIVA: Picak, Boras, Barbarić, Mrzljak (od 52. Peko), Bručić, Maleš (od 87. Chago), Pjaca (od 81. Musa), Puljić, Antolić, Šitum, Kramarić.

HAJDUK: Kalinić, Vršajević (od 65. Oremuš), Maloča, Milović, Jozinović, Sušić, Lima, Kouassi, Vuković (od 51. Stojanović), Caktaš, Maglica (od 81. Jakoliš) (I. C.)


Podijeli: Facebook Twiter