Kup Hrvatske Dubravki Družeta i pazinskoj Istri

POBJEDNICA KUPA - Dubravka Družeta
POBJEDNICA KUPA - Dubravka Družeta

Biciklisti iz dežele i ovoga su puta pokazali na downhill utrci održanoj u Gračišću da su neprikosnoveni, sedmi put zaredom.

Prva tri mjesta kod elite vozača zauzeli su Iran Vauh, Aleš Virtič i Boštjan Volf, koji su bili najavljivani i kao favoriti ovogodišnjeg gračaškog brdsko-biciklističkog spusta. Četvrto mjesto je zauzeo izvrsni Pazinac Marko Šišović iz MTB kluba Istra, kluba organizatora ovog natjecanja. Njegova klupska kolegica Dubravka Družeta uspjela se izboriti za drugo mjesto, iza Slovenke Zarje Černilogar, a ispred trećeplasirane Špele Horvat.

Družeta je time postala pobjednica ovogodišnjeg Kupa Hrvatske, kojem je ovo malo istarsko mjesto bila posljednja postaja u natjecanju. Šišović je zauzeo drugo mjesto u poretku, a Toni Merklin, također član pazinskog kluba, je sveukupno treći, iako je na ovoj utrci bio 13. U kategoriji klubova pazinska Istra je na kraju podigla pehar pobjednika nacionalnog Kupa, dok je Žminj treći u ukupnom poretku.

Utrka je tradicionalno startala ispred samog ulaza u Gračišće, a staza dužine 2.133 metra vodila je strmom i zavojitom pješačkom stazom Sv. Šimuna s ciljem u selu Žlepčari podno Gračišća. Brojna publika duž staze uživala je u atraktivnim vožnjama, skokovima i akrobacijama neustrašivih vozača i vozačica, uz tek jedan pad biciklista koji je završio bez većih posljedica.

U juniorskoj konkurenciji pobijedio je Slovenac Kevin Berginc, četvrto mjesto je zauzeo Žminjac Manuel Meden, a Pazinac Matija Peruško je bio deveti. Hrvatski vozači bili su najbolji jedino u kategorijama rekreativaca i to Mihael Pandžić u muškoj i Marija Subotić u ženskoj kategoriji.

Posebne nagrade od predstavnika Hrvatskog biciklističkog saveza za rezultate ostvarene u 2011. godini u disciplini downhill dobili su Marko Šišović (elite-muški), Dubravka Družeta (elite-žene), Toni Merklin (juniori) i MTB Istra Pazin kao najbolji klub. Pokrovitelj organizacije je bila Općina Gračišće. (A. FINDERLE)


Podijeli: Facebook Twiter