Kup Hrvatske: CO Zagreb - Umag 31:23

Tomislav Bošnjak između Tončija Valčića i Luke Stepančića (M. MIJOŠEK)
Tomislav Bošnjak između Tončija Valčića i Luke Stepančića (M. MIJOŠEK)

CO ZAGREB: Stevanović (14), Mudrinjak, Brozović 1, Mihić 4, Stepančić 6, Matulić 5 (2), Šprem 3, Čorić 1, Šebetić, Horvat, Šušnja, Šandrk, J. Valčić 7, T. Valčić, Tokić 1, Vuglač 3.

UMAG: Milinković (6+1), Burnić (4), Ravnić 2, Gadža 4 (1), Lovrić, Vučko 1, Bošnjak 5, Jerković 4 (1), Stapar 4, Beliga, Merhar, Jotić 3.

Sedmerci: Zagreb 5 (2), Umag 2 (2). Isključenja: Zagreb 8, Umag 4 minute.

Rukometaši Umaga očekivano su poraženi u susretu osmine finala Kupa Hrvatske na gostovanju kod najjače rukometne družine u Hrvata i vodeće momčadi SEHA lige, zagrebačkog Croatia osiguranja. Sukladno razlici u kvaliteti, Umažani su u legendarnu ''Kutiju šibica'' došli odigrati za gušt, te se bez pomoći Modrušana i Pahanića, a uz veću minutažu mlađih snaga, Vučka, Jotića i Ravnića, što bolje zagrijati za važan ispit koji ih čeka za vikend kad će u direktnom okršaju pokušati bodovno sustići petoplasiranu Marinu Kaštela.

Štoviše, imali su Umažani priliku da s igračem više zadrže pozitivan rezultat do poluvremena, ali reprezentativac Josip Valčić ipak je omogućio Zagrepčanima minimalnih ''plus jedan'' uoči odlaska na (ne)zaslužen predah.

Jasno da je tada Zagrebova klupa, svjesna da se s Umažanima neće tek tako lako obračunati, u drugom poluvremenu znatno drugačije postavila stvari. Tonči Valčić, Stepančić, kasnije i Čorić, morali su ustati s klupe. Umag je time dobio svoje priznanje, uz kasniji apsolutno zaslužen pljesak publike pri izlasku s parketa.

A nastavak je pritom očekivano otišao na stranu ''osiguravatelja'', pri čemu je najveću prevagu donijela ljevica Luke Stepančića. Labinjan u redovima Zagreba s četiri je brzopotezna bljeska na otvaranju drugog dijela vratio stvari ''na mjesto'' i uspio pogurnuti Zagreb prema uvjerljivoj pobjedi (D. RAMIĆ KOVAČIĆ/NL)

 


Podijeli: Facebook Twiter