Kup: Hajduk - Lokomotiva 2:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stadion Poljud. Gledatelja: 17.000. Sudac: Burilo (Osijek). Strijelci: 0:1 Antolić ('53), 1:1 Maglica ('66), 2:1 Koaussi ('69).

HAJDUK: Blažević, Vršajević, Jozinović, Milović, Maloča, Lima, Sušić, Andrijašević (od 29. Jakoliš), Vuković (od 65. Maglica), Caktaš, Kouassi (od 84. Stojanović)

LOKOMOTIVA: Picak, Bručić, Boras, Barbarić, Mesarić, Maleš, Trebotić (od 80. Chago), Antolić, Pjaca (od 65. Peko), Šitum, Kramarić (od 90. Musa).

Hajduk je pobijedio u prvoj utakmici finala u Splitu Lokomotivu s 2:1 zahvaljujući preokretu u samo tri minute drugog dijela. Junak pobjede bio je crnoputi igrač Splićana Jean Kouassi, koji je u 66. minuti asistirao Maglici za 1:1, a potom tri minute kasnije sam pogodio za 2:1. Lokomotiva je igrala prvu finalnu utakmicu u povijesti, a poveli su iz svog jedinog šuta prema vratima u 53. minuti preko Antolića. Bila je to prva pobjeda novoga trenera Hajduka Igora Tudora, koji je ostvario rezultat koji ga dovodi vrlo blizu zadanom cilju - šestom Hajdukovom naslovu u Kupu.

Hajduk je bolje započeo utakmicu, a igrači Lokomotive su na samom početku bili vidno impresionirani svojim prvim finalom. U 13. minuti Maloča je glavom uputio prvi udarac prema vratima Picaka, a samo dvije minute kasnije Hajduk je imao najbolju šansu u prvom dijelu. Sušić je iskosa s lijeve strane uputio snažan udarac koji je odsjeo na vratnici gostiju. U 26. minuti Splićani su ostali bez Andrijaševića, koji je zbog ozljede zadnje lože morao napustiti finalnu utakmicu.

U 51. minuti prvu priliku za Hajduk ima Lima, a dvije minute kasnije gosti su poveli iz svog prvog ozbiljnijeg napada na utakmici. Strijelac je bio Antolić kojeg je Maloča neobjašnjivo pustio da uđe u peterac i plasira loptu pored nemoćnog Blaževića. Splićani su poslije toga bili u ozbiljnoj krizi, no u 65. minuti je u igru ušao Maglica koji je u svom prvom dodiru s loptom na proigravanje Kouassia prizemnim udarcem poravnao na 1:1. U sveopćoj euforiji Hajduk je u 69. minuti preko Koaussia došao do prednosti od 2:1 nakon što je Bjelokošćanina proigrao Jakoliš. U 88. minuti Hajduk je mogao povećati prednost, ali je udarac Maglice glavom nakon kornera završio u vratnici. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter