Kup EHF-a: Poreč - SKIF Krasnodar 29:22

 Vedrana Mataiju snažni Rusi nisu uspjeli zaustaviti (M. MIJOŠEK)
Vedrana Mataiju snažni Rusi nisu uspjeli zaustaviti (M. MIJOŠEK)

U porečkoj dvorani Velog Jože, u sjajnoj atmosferi, porečki rukometaši svladali su ruski SKIF Krasnodar i izborili plasman u treće kolo Kupa EHF-a.

Nekoliko grešaka u napadu tijekom početnog opipavanja pulsa ruske obrane porečkih rukometaša iskoristili su gosti i poveli 2:0. U četvrtoj minuti stigao je i gol domaćina koji je postigao Buvinić. Nakon toga čvrste obrane nisu dozvoljavale previše golova, pa je tako u 10. minuti bilo 3:2 za rusku momčad. Već su se u tim trenucima isticali vratari, posebno Cvitković koji je u svojoj rubrici obrana imao čak četiri skinuta udarca.

Dizalo je to i porečku igru, pa je najprije Rađaković istrčao kontru i pogodio za gol zaostatka (3:4), a u sljedećem napadu ponovno je zaprijetio Rusima koji su ga "odnijeli" u korner. Dosuđeni sedmerac Galijot je u 12. minuti pretvorio u izjednačenje 4:4 i dodatno podgrijao atmosferu u dvorani. Igralo se nakon toga par minuta u "egalu", a onda je Ćosić pogodio za prvo vodstvo (6:5). Nastavilo se uz igru "gol za gol", da bi Buvinić i Mataija u 20. minuti donijeli i prednost od tri gola (10:7) porečkoj momčadi.

Početkom nastavka palo je po nekoliko golova sa svake strane te je u 37. minuti bilo 18:15. Zaradili su tada Porečani dva isključenja (Galijot i Mataija) u jednoj minuti, no u 42. i dalje je Poreč imao prednost od tri gola (20:17). U 47. minuti gol Thossa doveo je porečke rukometaše prvi put i na "plus 5" (23:18). Pirueta u zraku i gol Mataije nakon toga definitivno je označio početak velikog slavlja.

Uzvratna utakmica 2. kola Kupa EHF-a: Poreč - SKIF Krasnodar 29:22 (16:13). Dvorana SRC Veli Jože. Gledatelja 800. Suci: Samuel Bernet i Dominique Wick (oba Švicarska).

POREČ: Cvitković (9+0), Ćosić 3, Mataija 5 (1), Perhat 1, Thoss3, Prelac, Hrast, Marko (0+1), Petrić, Gudić 5, Popović (2+0), Sinožić, Gašparini, Rađaković 1, Buvinić 6 (1), Galijot 5 (2).

SKIF KRASNODAR: Kaliničenko, Salikov 8 (3), Mirzoev 1, Emelijanenko 1, Drijapočko 4, Saprikin (6+2), Dubov 1, Šeludko, Bezenar, Karlov 2, Kuretkov 2, Samarskij 1, Starih 2, Krivčikov.

Sedmerci: Poreč 6 (4), SKIF Krasnodar 4 (3). Isključenja: Poreč 10, SKIF Krasnodar 12 minuta. (Mladen PILAT; snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter