Kup: Dinamo - RNK Split 6-0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Dinama slavili su u prvom susretu polufinala Hrvatskog kupa u Maksimiru protiv RNK Splita s uvjerljivih 6-0 i te će uzvrat 14. ožujka na Parku Mladeži biti samo formalnost.

Pogotke su za Dinamo postigli Ante Ćorić (26, 78) i Armin Hodžić (37, 51, 66, 81pen).

Zagrebački sastav se iznimno lako "obračunao" sa Splitom u prvoj utakmici polufinala Kupa s četiri gola Hodžića i dva Ćorića, dok Splićani gotovo da nisu ozbiljnije zaprijetili vrataru Danijelu Zagorcu, koji je nakon deset godina provedenih na golu RNK Splita debitirao za Dinamo.

Dinamo je poveo u 26. minuti iz dvojbene situacije jer je Ante Ćorić zabio iz zaleđa na dodavanje Antolića, a u 37. minuti na 2-0 je povećao Hodžić na dodavanje mladog Brazilca Guilhermea,koji je odigrao svoju prvu utakmicu za hrvatskog prvaka.  U 51. minuti je Guilherme s 30 metara pogodio gredu, a odbijenu loptu je branič Splita Jurendić pokušao prsima spustiti za svog vratara Kukića, no nije vidio Hodžića koji je prvi došao do lopte i pogodio za 3-0. Hodžić je došao do "hat-tricka" u 66. minuti kada je pogodio glavom na asistenciju Guilhermea. U 78. minuti Ćorić je uz pomoć vratnice zabio za 5-0, a u 81. minuti dosuđen je kazneni udarac za Dinamo, kojeg je realizirao junak utakmice Hodžić za svoj četvrti gol na utakmici za konačnih 6-0. 

U drugom polufinalu kasnije u srijedu igraju Rijeka i Osijek. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter