Kup: Dinamo potukao Hajduk 5:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvoj utakmici četvrtfinala Hrvatskoga kupa u Zagrebu su nogometaši Dinama svladali Hajduka s 5:0 (1:0), te stekli ogromnu prednost uoči uzvrata u Splitu 18. prosinca.

Pogotke su za Dinamo postigli Šimunić (17), Čop (47, 64), Fernandes (55) i Halilović (81). Samo tri dana nakon ligaškog ogleda koji je završio 2-2, Dinamo je u dvoboju Kupa nanio katastrofalan poraz danas vrlo slabom Hajduku, kome je to jedan od najtežih poraza uopće u derbijima, a prekinut je i niz Splićana od 11 utakmica bez poraza.

Pred početnih 5000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Pejin iz Donjeg Miholjca, a ovoga puta Bad Blue Boysi i Torcida nisu zajedno pratili utakmicu kao u nedjeljnom ligaškom ogledu. BBB su bojkotirali današnji kup ogled, dok je Torcida napustila stadion nakon prvih 20 minuta.

Bad Blue Boysi su bojkotirali susret iz protesta zbog privođenja članova te navijačke skupine koje policija provodi posljednjih dana. BBB su poručili kako neće organizirano pratiti utakmicu poručivši svojim članovima da tko je kupio ulaznicu, neka je proslijedi Torcidi.

Torcida je utakmicu, kao i u nedjelju, pratila s istočne tribine i tako još jednom zaobišla 'vaučerizaciju'. Medutim, oko 2.000 navijača splitskog kluba u 20. minuti je napustilo stadion kao znak solidarnosti s BBB.(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter