Kulturnjaci potražuju 30 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je ovih dana konstituiran novi sastav kulturnih vijeca Istarske županije, donesen je poslovnik o njihovom radu te su izabrani predsjednici i potpredsjednici. Saznajemo to od Vladimira Torbice, županijskog procelnika za kulturu, koji istice da ce, izuzev rada na implementaciji Istarske kulturne strategije, tijekom svojeg cetverogodišnjeg mandata clanovi tih tijela svake godine evaluirati i prijedloge pristigle za program javnih potreba u kulturi.

Do 15. studenog svoje ce zakljucke dati i o onima prispjelim za 2010. godinu, a na adresu Županije došlo ih je 516. Njihova sveukupna potraživanja iznose 28,65 milijuna kuna.

Novoizabrana predsjednica Kulturnog vijeca za glazbu i glazbeno-scenske djelatnosti je Sanja Radetic Fatoric, a na potpredsjednicko je mjesto imenovan Branko Sušac. Jadranka Ostic predsjednica je Vijeca za književnost i izdavaštvo, a potpredsjednik je Neven Ušumovic. Kulturnim vijecem za zaštitu kulturne baštine i muzeologije predsjedati ce Elena Uljancic Vekic, dok ce njena zamjenica biti Ondina Krnjak.

Predsjednica Kulturnog vijeca za vizualne umjetnosti je Ketrin Milicevic Mijošek, a potpredsjednicom je imenovana Gorka Ostojic Cvajner. U Vijecu za nove medijske kulture predsjednik je Toni Erdfeld, a potpredsjednik Marino Jurcan. Vijecem za nematerijalnu kulturnu baštinu predsjeda Lidija Nikocevic, dok joj je potpredsjednica Gabrijela Peruško Pujas. Ines Kovacic Drndic predsjednica je Kulturnog vijeca za medunarodnu suradnju, a na mjesto potpredsjednice u tom je tijelu imenovana Egle Vošten.


Podijeli: Facebook Twiter