Kulturistra: "Face2face" i Lenićev filmski blog

Predstavljanje Face2face i filmskog bloga Elvisa Lenića na portalu Kulturistra
Predstavljanje Face2face i filmskog bloga Elvisa Lenića na portalu Kulturistra

Filmski blog "Tko gleda, zlo ne misli" Elvisa Lenića te rubrika "Face2face" koju stvara Lorna Zimolo na portalu Kulturistra predstavljeni su na konferenciji za novinare u maloj dvorani kina Valli. Lenić se predstavljajući svoj blog osvrnuo na filmsku ponudu u gradu, te govorio o stanju filmske kritike u medijima.

"Filmska je ponuda u kinu Valli sve veća, a putem projekta Abeceda filma radi se i na edukaciji mlađe pa i starije populacije. Što se filma u tiskanim medija tiče sve su tmurniji dani. Tiskani mediji bili su prirodno stanovište za filmske kritike, no kriza i u tom segmentu uzima maha. Zato sam i razvio ideju da se napravi jedan filmski blog gdje bi se moglo pisati u filmu, no na jedan drugačiji način", rekao je Lenić.

Na naslovnoj stranici bloga nalaze se recentni tekstovi dok se sa strane nalazi izbornik sa kategorijama: kino, DVD i TV, filmske novosti i filmska događanja. Lenić je napomenuo da je namjera bloga kontinuirano objavljivati kritike novih filmova, pratiti aktualna događanja koja promiču filmsku umjetnost u Istri i Hrvatskoj, a ujedno objaviti i tekstove poput filmskih portreta i eseja s "duljim rokom trajanja".

"Tko gleda, zlo ne misli" djeluje od početka srpnja na portalu Kulturistra, a pokrenuta je zahvaljujući tehničkoj podršci udruge Metamedij i Istarske županije. Urednik i autor tekstova Elvis Lenić filmski je kritičar Glasa Istre od 1996. godine, a surađivao je u filmskom mjesečniku Hollywood, kulturnom dvotjedniku Vijenac, časopisu Hrvatski filmski ljetopis te na portalu Filmovi.hr.

"Face2Face" kojeg kreira Lorna Zimolo je nova rubrika koja donosi razgovore s mladim ljudima iz Istre.

"Riječ je o osobama koje se bave raznim djelatnostima od glazbe preko dizajna sve do glume i konceptualne umjetnosti. Želja nam je čitateljima predstaviti mlade kreativce iz ovih krajeva koji svojim talentom, trudom i upornošću mogu poslužiti kao primjer drugima", kazala je Zimolo.

Marino Jurcan iz udruge Metamedij je istaknuo da je širenje sadržaja Kulturistre sukladno zaključcima 3. Sabora kulture u Istri u kojima se spominje i kreiranje baze podataka o istarskim "kulturnjacima".

"Nismo htjeli napraviti jedan sterilan i taksativan sadržaj o kulturnjacima već smo ih htjeli na ovaj način, dakle putem intervjua, približiti publici", kazao je Jurcan.

Domaćica konferencije za novinare, voditeljica kina Valli Tanja Miličić rekla je da se poveznica na blog Elvisa Lenića nalazi i na mrežnim stranicama kina koje su iznimno dobro posjećene. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter