Kultura se potice u Grožnjanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grožnjan kao grad umjetnika puno ulaže u svoj imidž, pa je dogodine u proracunu Opcina predvidjela u kulturne projekte investirati cak 2,45 milijuna kuna, što za njene skromne prilike nije malo. Najviše od tog novca, 850 tisuca, uložit ce se u održavanje sakralnih objekata, kao što su dodatna ulaganja na obnovi kaštela u Završju i nastavak sanacije fresaka u crkvama sv. Primusa u Cirkotima i sv. Ivana u Bijelim Zemljama.

Pucke fešte i kulturne manifestacije koštat ce 441.200 kuna, a tridesetak tisuca manje projekt "R.E.D. H.I.L.L.", u sklopu kojeg ce se uz pomoc Istarske županije nastaviti obnova graditeljskog naslijeda u Završju. Podmirit ce se svi troškovi gradske galerije Fonticus sa 139 tisuca kuna, poznatoj po bogatoj izložbenoj djelatnosti.

Pocet ce i novi projekt po imenu Landscape koji ce trajati tri godine. Financirat ce se iz europskih fondova - njegov ukupni iznos doseci ce 1,1 milijun kuna, u cemu ce Opcina Grožnjan sudjelovati s 15 posto. Time ce se pokriti troškovi place asistentice tijekom trajanja projekta, koji ce obuhvatiti uredenje okoliša i daljnje uredenje naselja Završje.


Podijeli: Facebook Twiter