Kultura kao brend

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Celnici istarskih ustanova u kulturi i nositelji najvecih manifestacija ovog kulturnog prostora danas su se u galeriji Cvajner susreli s Ivom Josipovicem, novoizabranim hrvatskim predsjednikom. Kratko druženje bilo je djelom njegova posjeta Istarskoj županiji, a inicijativa za pozdrave i upoznavanja potakla je, porucio je istarski župan Ivan Jakovcic, od samog Josipovica.

- Tražio sam to jer sam i sam bio profesionalno vezan za kulturu, pa u tom smislu i za Istru, jer svojevremeno sam bio direktor grožnjanskog kampa, a i Glazbenu tribinu smo premjestili iz Opatije u Pulu, rekao je Josipovic. Porucio je nadalje da je kultura izuzetno važna u situaciji u kojoj se Hrvatska danas nalazi, na pragu ulaska u Europsku uniju i izlasku iz gospodarske krize, a istaknuo je i njenu bitnu vezu s turizmom.

- Hrvatska kultura u tom kontekstu na europskom tržištu može jako puno znaciti kao brend, ona je tu aktivan sudionik, a ja želim potaknuti i podržati istarske tendencije da se u kulturu ovih prostora i dalje ulaže, da se ona prepozna kao bitna i u ocuvanju nacionalnog identiteta, no i onih nacionalnih manjina, zakljucio je novoizabrani predsjednik Hrvatske.


Podijeli: Facebook Twiter