Kukuriku lista za VIII. jedinicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kandidacijska lista Kukuriku koalicije za 8. izbornu jedinicu predstavljena je danas u Rijeci a njena posebnost je zastupljenost je predstavnika svih cetiriju stranaka koalicije, kako je naveo nositelj i prvi na listi Zlatko Komadina (SDP).

Na listi je osmero clanova SDP-a, cetiri IDS-a, jedan HNS-a i jedan HSU-a. Za Komadinom na listi slijede Damir Kajin (IDS), Željko Jovanovic (SDP) i Silvano Hrelja (HSU) te Romana Jerkovic (SDP) na prvih pet mjesta. Na listi je 42 posto žena.  Komadina je istaknuo da su na listi kandidati s iskustvom u izvršnoj vlasti te u Saboru.

Ivan Jakovcic, predsjednik IDS-a i šesti na listi, kao vrijednost liste ocijenio je dosadašnje zajednicko uspješno obnašanje vlasti u Istri i Primorsko-goranskoj županiji. Po dolasku na vlast, rekao je Jakovcic, pokrenut cemo realizaciju svih projekata bitnih za taj kraj. Ocijenio je da je taj dio Hrvatske bio najviše zapostavljen za vrijeme HDZ-ove vlasti.

Damir Kajin je rekao da nakon preuzimanja vlasti ništa nece biti riješeno jer, kako je naveo, slijedi bitka s HDZ-ovim naslijedem i "trecim ešalonom HDZ-ovaca s kojim se nece moci raditi".

No, kako je naveo, profesionalci više nikada nece morati strahovati za svoj položaj. Koalicija ce morati stabilizirati zemlju i postaviti novu politiku do 1. svibnja jer tad dolazi turisticka sezona i pripreme za lokalne izbore pa ce se mnogo propustiti ako se to ne obavi na vrijeme, ustvrdio je.

Željko Jovanovic je ocijenio da je uzrok "krize upravljanja i opcedruštvene krize u zemlji neodgovorna, nesposobna i korumpirana vlast HDZ-a". Jedino pravo jamstvo za promjene je pobjeda Kukuriku koalicije jer samo ona ima program, ljude i snagu da napravi ono što govori, rekao je Jovanovic. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter