Kukuriku koalicija želi usporiti istrage

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik istarskog HDZ-a Marino Roce danas popodne žurno je sazvao konferenciju za novinare u Puli, najavivši da ce govoriti o korupciji u Istri. Medutim, nije otkrio njene aktere, niti konkretna djela, vec reagirao na izjave predsjednika IDS-a Ivana Jakovcica izrecene tri sata ranije.

Roce je izrazio cudenje Jakovcicevom reakcijom, jer, kako je rekao, predsjednika IDS-a nitko nije prozvao, niti imenovao, pa se zapitao je li on sam sebe tu negdje prepoznao.

Naime, Jakovcic je danas na konferenciji za novinare na izjavu predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor da "borba protiv korupcije treba proci i kroz tunel Ucku" ustvrdio da je "borba protiv korupcije vec odavno prošla kroz tunel Ucku i na srecu zatvorila gotovo pola HDZ-a".

- Izjava Jadranke Kosor izazvala je paniku unutar Kukuriku koalicije ciji clanovi sada nemirno spavaju te prozivaju, prijete i napadaju institucije koje vode istrage: DORH, Policiju… To znaci da žele usporiti istrage. Vrijeme je da se stane na kraj toj korupciji, zakljucio je.

Na pitanje novinara da navede primjere korupcije u Istri te kaže je li istarski HDZ podnio kaznene prijave, odgovorio je da prijave nisu podnijeli, ali da se pulskim i istarskim ulicama vuku razne price iz medija.

Na insistiranje da navede koje su to price, Roce je spomenuo nabavku vatrogasnih vozila za vrijeme SDP-ove Vlade, slucaj trošenja 40 milijuna kuna za kilometar pulske zaobilaznice te angažman agencije Manjgura. Novinarima je rekao da nije njegov posao, niti posao Jakovcica, da govore gdje ima korupcije. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter