"Kukuriku koalicija» za Josipovica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik HNS-a Radimir Cacic i predsjednicka kandidatkinja te stranke Vesna Pusic te predsjednik IDS-a Ivan Jakovcic iskazali su javnu potporu kandidatu SDP-a Ivi Josipovicu i pozvali glasace Vesne Pusic i Damira Kajina da svoj glas u drugom krugu daju Josipovicu. Pusic i Kajin u prvom krugu osvojili su zajedno 11,12 posto glasova i poslušaju li njihovi glasaci doista takvu preporuku, put prema Pantovcaku Jospovicu ce biti puno lagodniji.

- Hrvatska ima šansu izabrati jednog pristojnog, gradanskog, europski orijentiranog predsjednika. To je Ivo Josipovic i ja svakako stojim iza njega, kazala je Pusic nakon sastanka celnika SDP-a Zorana Milanovica, HNS-a Radimira Cacica i IDS-a Ivana Jakovcica. Pusic je napomenula da se i prije okoncanja prvog kruga znalo da ce se ona, Josipovic i Kajin medusobno podržati, bez obzira na to tko ude u drugi krug.

IDS-ov šef Jakovcic protumacio je, pak, da je Josipovic sada zajednicki kandidat tzv. «kukuriku koalicije», odnosno saveza SDP-a, HNS-a i IDS-a. Ivo Josipovic zahvalio je Pusic i Jakovcicu, ali je zadovoljan i proklamiranom nesvrstanošcu Jadranke Kosor i HDZ-a.


Podijeli: Facebook Twiter