Kukoc i gosti na Crvenom vrhu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Drugi po redu humanitarni golfski turnir "On the green with UNICEF" održat ce se u Golf clubu Adratic u Crvenom Vrhu kod Savudrije 17. lipnja s pocetkom u 11 sati, na kojem ce ponovno domacin biti proslavljeni košarkaš Toni Kukoc. Ovaj ce put Kukoc zaigrati u svrhu promicanja i podrške projektu udomiteljstva "Svako dijete treba obitelj".

Program turnira najavljen je na konferenciji za novinare u Golf klubu Adratic, o cemu je govorila UNICEF-ova ambasadorica dobre volje i zaštitno lice akcije "Svako dijete treba obitelj" glumica Bojana Gregoric Vejzovic. Igrat ce 18 timova koji ce rezervirati svoja mjesta na terenu, a koja ce sponzori "otkupiti" i na taj nacin donirati novac potrebitim mališanima.

- Sretna sam što mogu biti dio ove dobre sportske price gdje se uz lijepe uspomene prikupljaju sredstva za djecu bez roditeljske skrbi. Takvim se akcijama pokušava smanjiti broj djece u institucijama da bi ih što više odrastalo u zamjenskim obiteljima. Prošle su godine golferi skupili 160 tisuca kuna i pritom se izvrsno zabavili, a nadam se da ce na 2. turniru rezultati biti i bolji, kazala je Gregoric Vejzovic.



Turnir se održava pod pokroviteljstvom župana Ivana Jakovcica koji ce ove godine igrati u timu Istarske županije. Župan je istaknuo da im je stalo do suradnje s UNICEF-om te da ce se ispuniti lanjski dogovor o pet godina igranja ovog dobrotvornog turnira.

Naden je zajednicki interes i sinergija na ovom projektu, dodao je Jakovcic, jer se na ovaj nacin promovira Istra kao turisticka regija. Njemu je, kao predsjedniku Hrvatske golfske udruge, bitno i to da se promice i piše o golfu kao o vrlo zdravom sportu koji se može igrati od malih nogu.

Uz njih, na konferenciji su govorili predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Lora Vidovic, direktor i clan Uprave Skiper hotela Lovro Celio Cega, generalni direktor hotela Kempinski Konstantin Zeuke i menadžerica Golf kluba Sonja Jelaca.
Cijelu podršku turnira osiguravaju Golf klub Adriatic i hotel Kempinski.

Kako je istaknuto na presici, dvije trecine polja vec je prodano, a zainteresirani timovi stignu se još prijaviti putem web stranice www.unicef.hr/golf. (T. KOCIJANCIC)


Podijeli: Facebook Twiter