Kujundžić: Neka Josipović dođe ili odustane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednički kandidat Milan Kujundžić prozvao je predsjednika Republike Ivu Josipovića, koji se kandidira za drugi mandat, zbog odustajanja od već dogovorenih sučeljavanja nazvavši ga pritom "mišem koji narodu krade svjetlo i istinu" i pozvao ga da dođe na medijska sučeljavanja ili odustane od kandidature.

"Ivo Josipović je miš nepoznat u svijetu zdrave demokracije jer predsjednici u aktualnom mandatu ne bježe od protukandidata i svoga naroda. Hrabri lav pretvorio se u miša koji svom narodu krade svjetlo i istinu", rekao je Kujundžić na konferenciji za novinare u nedjelju i pozvao Josipovića da dođe na dogovorena televizijska i medijska sučeljavanja ili odustane. Rekao je kako je prije pet godina Josipović bio "hrabri lav" koji je pozivao Milana Bandića na sučeljavanja, ali da se predsjednik u odlasku uplašio sučeljavanja s njim i pretvorio u "malog miša". Vladinu odluku da kandidat s najvećim brojem osvojenih glasova u prvom krugu dobije milijun kuna za naknadu troškova promidžbe Kujundžić je ocijenio socijalno neosjetljivom i rekao kako stranke imaju i previše novca kojim mogu zakupiti medijske prostore.

"Zato Josipović i ne ide na sučeljavanje jer zna da s hrpom novaca koji su uzeli od hrvatskih građana mogu zakupiti sve medijske prostore i izreklamirati se", rekao je. Glasnogovornik Milana Kujundžića Ivan Hrstić novinarima je rekao da su bila dogovorena po dva sučeljavanja na najvećim televizijama i u nekim tiskanim medijima. Josipović je, kazao je, odustao od nekih već dogovorenih sučeljavanja pa će umjesto dva na Novoj TV biti jedno, a na HRT-u će biti dva, ali na jednom neće biti Josipovića. Rekao je i da su zbog Josipovićeva otkazivanja sudjelovanja, Večernji list i Fakultet političkih znanosti odustali od organiziranja sučeljavanja predsjedničkih kandidata. Na napomenu novinara kako je Josipović glavnom tajniku HDZ-a Milijanu Brkiću, odgovarajući na sličnu usporedbu, rekao da Brkić vidi bijele miševe, Kujundžić je rekao kako mu "hrabri miš" tako može odgovoriti, ali samo neka ga pred kamerama gleda u oči.

"Neka dođe pred kamere i to mi kaže", kazao je. Inicijativu Kolinde Grabar Kitarović u vezi s borbom protiv pedofilije, Kujundžić je na traženje novinara komentirao rekavši da je pedofilija veliki problem no da "izjave s kemijskom ili bilo kakvom drugom kastracijom trebaju biti raspravljene na drugom mjestu". "Čudi me da je to Grabar Kitarović izjavila", rekao je Kujundžić. Na pitanje smatra li umjesnim Josipovićevo imenovanje hrvatskim konzulom u Subotici predsjednika SDSS-a, Kujundžić je rekao kako se na to osjetljivo mjesto, gdje su prava Hrvata na najnižoj razini među manjinama diljem svijeta, šalje čovjek koji neće zastupati interese Hrvata.

"To je Josipović napravio s predumišljajem i morat će i za to odgovarati", rekao je Kujundžić. U vezi s otkazanom utakmicom između Dinama i Hajduka, Kujundžić je izrazio žaljenje zbog neprimjerenog ponašanja navijača u Milanu i Zagrebu, no još većim problemom smatra korupciju u sportu. "Temelj svih korupcija i zala je politička korupcija i u tim 'dealovima' se krije tajna nesređenih odnosa u HNS-u i velikim klubovima", rekao je Kujundžić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter