Kujundžić ne zna za deficit sedam bolnica od pola milijarde kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak da mu nisu poznate informacije o deficitu sedam državnih bolnica, za koje je u medijima objavljeno da su prošlu godinu završile s minusom većim od pola milijarde kuna, te je ustvrdio kako je u prva dva mjeseca ove godine dug u zdravstvu stabiliziran i smanjuje se.

"Ne znam o kojim informacijama govorite. Poznati su brojevi, to je svima dostupno koliki su dugovi u zdravstvu, koliko i kako tko posluje i svaki mjesec radimo sastanke s ravnateljima", rekao je Kujundžić novinarima pred Banskim dvorima upitan za komentar informacije da su KBC-i Zagreb, Split, Osijek i Sestre milosrdnice, KB-i Merkur i Dubrava te Dječja bolnica u Klaićevoj lani ostvarili minus veći od pola milijarde kuna.

"Brojeve imam za prvi mjesec, za prošlu godinu u cjelini. Za veljaču imam sastanke idući tjedan sa svim ravnateljima", istaknuo je dodavši da je sveukupni dug u zdravstvu do 31. prosinca 2016. iznosio oko 7,7 milijardi kuna.

"U ova dva mjeseca dug je stabiliziran i smanjuje se. U siječnju su poslovale s deficitom bolnice Vinogradska i Dubrava, a ostale su bile oko nule. Za veljaču mi sada pristižu rezultati. Županijske bolnice su nešto drugo. Idući tjedan su sastanci s ravnateljima kliničkih i županijskih bolnica", najavio je Kujundžić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter