Kuhinja s francuskim naglaskom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Posljednji u nizu sajamskih programa Hollycook ugostio je u fažanskom restoranu Stéphana Macchija, televizijsku kulinarsku zvijezdu i vrsnog kuhara koji je prezentirao seriju svojih kuharica zajednickog nazivnika "Oh la la!-kuhinja s francuskim naglaskom".

Meni s pet sljedova jela, u kojem su guštali brojni posjetitelji, bio je pripremljen prema receptima iz njegovih kuharica u ediciji EPH: "Meso", "Povrce i prilozi" te "Riba i ostali morski i rijecni specijaliteti". Recept za desert, pita od krušaka i kreme od badema, je iz nove knjige "Deserti", koja ce biti objavljena 18. prosinca.

Na stolovima, su se obogacene vrhunskim istarskim vinima, našle rovanice (dondole) u smjesi rajcica i ružmarina, juha od ribe od kamena, salata od pršuta, mini rajcica i narance te odrezak od tune s finom pitom od poriluka, rajcica i gorgonzole.

Macchi je uoci vecere obišao stolove razgovarajuci s gostima koji su mu postavljali pitanja o popularnoj televizijskoj emisiji "Jezikova juha", knjigama, kuhanju, receptima… Simpaticni Francuz prije posluživanja prvog jela bio je i u kuhinji upoznajuci se s kuharima jer je i sam želio provjeriti kako tece priprema i aranžiranje hrane. No, ovog puta srecom nisu dobili "jezikovu juhu".

"Dao sam moje recepte, slike i savjete kuharima, a uz moje tri knjige mogu se napraviti izvrsna jela. Jako su dobro pripremili hranu, tu i tamo su napravili poneku grešku, ali sve je bilo fino. Moje kuharice su za iskusne i neiskusne jer u mojim knjigama citatelji nece naci samo recepte nego i mnogo drugih savjeta, ja sve objasnim i savjetujem. I u novoj kuharici koju sam pripremio ima mnogo dobrih stvari", rekao je Macchi.

Veliki perfekcionist, kako cesto kaže za sebe, u kuharicama je osim kreativnih recepata, dao i savjete i trikove za kuhanje, cistocu i uredenje stola. Kuharice sadrže prijedloge za fingerfood, juhe, hladna i topla predjela te glavna jela. Recepti su popraceni fotografijama gotovih jela, a neki i fotografijama pripreme jela te sadrže i precizne kolicine namirnica za obroke za cetiri osobe.


Podijeli: Facebook Twiter